Nederland bruist van het designtalent; van jonge aanstormende ontwerpers tot wereldberoemde namen. Voor de derde en laatste keer presenteert de Rotterdamse designbeurs OBJECT een uitgekiende selectie designobjecten in het monumentale HAKA-gebouw. Daarna wordt dit markante rijksmonument door Dudok Groep herontwikkeld. Maar voor die tijd wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 het gebouw nog één keer van onder tot boven gevuld met design. Meer dan honderdvijftig ontwerpers tonen hier bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, evenals sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.

OBJECT presenteert een prikkelende selectie designobjecten, die zowel te kijk als te koop staan, en trekt elk jaar bijna 10.000 bezoekers uit Nederland en daarbuiten. Directeur en curator Anne van der Zwaag stelt elke editie het aanbod samen. Het resultaat is een bijzondere mix van limited editions en one-offs op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur. OBJECT is geen doorsnee beurs maar een gecureerd platform voor de liefhebber van bijzondere, mooie en duurzame objecten voor in en rond het huis.

In bijna tien jaar tijd heeft OBJECT zich ontwikkeld tot een van de meest belangrijke events op de designkalender. Bekende Nederlandse labels, interieurwinkels en nieuwe spelers op markt hun visie op gebied van interieur presenteren. Daarnaast zijn een flink aantal gevestigde studio’s van de partij. De beurs staat inmiddels ook bekend als springplank voor een nieuwe lichting ontwerpers die zich in Rotterdam voor het eerst presenteren. OBJECT is the place to be om opkomende designers te ontdekken.

Honderden jonge ontwerpers studeren jaarlijks af aan de Nederlandse designopleidingen, waar Van der Zwaag elk jaar veelbelovend talent scout. Daarnaast zullen ook een aantal internationale ontwerpers hun debuut maken bij OBJECT.

Deze laatste editie van OBJECT in het markante HAKA-gebouw pakt de designbeurs extra uit. Op vrijdag vinden er verschillende studiobezoeken bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied plaats, met aansluitend een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde. Op zaterdag zijn zowel de ateliers van Daan Roosegaarde als de Keilewerf 2 geopend, op maar een paar minuten lopen van OBJECT. Zondag vinden in het HAKA-gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats. Het oude hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereeniging De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Dudok Groep gaat het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelpand voor kantoren en horeca.