Tijdens de Milan Design Week 2023 viert Occhio de toekomst van licht met ‘new horizons – an immersive experience’, in het glazen paviljoen van de legendarische Villa Necchi Campiglio. Bezoekers kunnen een unieke, multisensorische show verwachten en een abstracte productpresentatie. Het perfecte podium om de visie van Occhio op een nieuwe lichtcultuur te presenteren.

“Licht is voor mij pure emotie. Met ‘new horizons’ hebben we een ervaring gecreëerd die precies aan deze gevoelens is gewijd. Een presentatie waarin mensen de diepe emoties kunnen ervaren die licht oproept“, zegt Axel Meise, oprichter en ontwerper van Occhio.

De installatie is een transcendentale ruimte en wordt een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen – in de groene oase van Villa Necchi, weg van de drukte van de stad en toch midden in het centrum van Milaan. ‘new horizons’ symboliseert het nieuwe, het onbekende, het openen van nieuwe gebieden die onze verbeelding te boven gaan, om ze vervolgens tastbaar te maken voor mensen om te vertalen naar realiteit.

Gemaakt als een totaal kunstwerk, is ‘new horizons’ een gloednieuwe, holistische beleving van de lichtcultuur van Occhio en tilt het de innovatieve kracht van het bedrijf naar een nieuw niveau. Bij Occhio gaat het idee van ‘new horizons’ veel verder dan deze presentatie. Occhio ziet de ambitie om te innoveren, streven naar het nieuwe, nooit als een afgerond doel, maar als een stimulans, een missie en een onderdeel van het DNA van het bedrijf.

De legendarische Villa Necchi Campiglio biedt de culturele setting voor deze meeslepende presentatie. Hier ontmoet het verleden de toekomst. “Villa Necchi Campiglio inspireerde me om ‘new horizons‘ te creëren. Deze plek belichaamt wat mensen technisch en esthetisch kunnen creëren als ze de visie van een ideale leefruimte volgen. Het is een uitdrukking van de hoogste verfijning. Dat we ons idee van een nieuwe lichtcultuur op dit podium kunnen presenteren, is een unieke kans om ons concept volledig tastbaar te maken“, zegt Axel Meise.

Occhio
c/o Villa Necchi Campiglio
Via Mozart 14
Openingstijden: 18 – 23 April, 10 – 18 uur

Occhio – de onderneming
A new culture of light – dat is wat de mensen achter het merk Occhio elke dag met enthousiasme beweegt. Met haar holistische filosofie, meermaals met internationaal bekroond design, de hoogste lichtkwaliteit en unieke ‘joy of use’ heeft Occhio een nieuwe standaard gecreëerd die de mens en zijn lichtkwaliteit volledig op de voorgrond plaatst.

Het naar eigen zeggen succesverhaal begon in 1999 met een revolutionair idee van ontwerper en founder Axel Meise: mensen in staat stellen de lichtontwerpers van hun eigen leefruimte te worden. Een streng verlichtingssysteem op het gebied van design en lichtkwaliteit dat voor elke situatie, elke stemming en elke ruimte de optimale totaaloplossing kan bieden.

”Het voortdurend groeiende, tot in het kleinste detail doordachte productportfolio van Occhio maakt het mogelijk hele gebouwen te richten met licht van de hoogste product- en ontwerpkwaliteit – zowel in de particuliere als in de commerciële sector.”

”Als Europese leider is Occhio een van de meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven en heeft zich ontwikkeld van een Duits designicoon tot een internationaal merk in het luxesegment. Occhio is gevestigd in het hart van München en heeft vandaag de dag meer dan 250 mensen in dienst. De distributie vindt plaats via meer dan 500 gespecialiseerde verlichting- en inrichtingspartners en via de eigen flagshipstores in München, Keulen, Hamburg, Berlijn, Milaan en Shanghai.”