Omega is een stijlvol en comfortabel zitprogramma, herkenbaar aan zijn slanke zitkuip van gerecycled PET-vilt, gecombineerd met een lichtgewichten stalen frame. Het Omega zitprogramma bestaat uit diverse varianten stoelen en barkrukken. De diversiteit van de productfamilie maakt van Omega Casala’s nieuwste multifunctionele all-rounder voor onder meer kantoren, horeca en pauzezones.

Design
”Op het eerste gezicht is de uitstraling van Omega industrieel en minimalistisch door de strakke lijnen van het stalen frame. Anderzijds bezorgen de compacte afmetingen en het PET-vilten materiaal van de zitting Omega een prettig voorkomen. Dit geeft Omega juist harmonie in het design van het zitprogramma. Het frame en de armleggers vormen bij Omega één organisch geheel. De uitsparingen in de kuip vormen een onderscheidend detail en geven een speels doorkijkje naar het frame.”

Modellen
Het Omega zitprogramma bestaat uit diverse modellen stoelen en barkrukken. De Omega stoel is verkrijgbaar met een zitschaal en kuip en onderstellen in draadframe en vierpoot. De Omega barkukken zijn verkrijgbaar in counter- en barhoogte en een onderstel in draadframe en vierpoot. Voor extra zitcomfort kunnen Omega stoelen en barkrukken worden uitgevoerd met opdekstoffering.

Duurzame materialen
De zitting van Omega is van gerecycled PET-vilt. Vilt heeft de bijzondere eigenschappen dat het slijtvast is, zacht en warm aanvoelt en tegelijkertijd stevig is. Afhankelijk van het type onderstel wordt er tot maar liefst 80% gerecycled staal verwerkt. ”Er wordt geen lijm of tape gebruikt om het frame en de kuip of schaal aan elkaar te bevestigen. De stapelplaat is gemaakt van 100% gerecycled ABS. De materialen van Omega worden duurzaam geproduceerd en in Nederland ingekocht. Omega wordt volledig in Nederland geproduceerd. Na zijn gebruikscyclus kan Omega vrijwel volledig worden gerecycled.”

Over Designer Favaretto & Partners
Favaretto & Partners is in 1973 opgericht. ”Betrouwbaarheid en bewezen competenties hebben de studio voor industrieel ontwerp en binnenhuisarchitectuur geholpen om langdurige internationale relaties op te bouwen. Kernwaarden van de studio zijn onder meer de relevantie in de toepassing van materialen en het onderzoek naar innovatie in vorm en functie.”

Over Casala
Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in haar DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Zij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Meer dan honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.