De Pure Talents Contest, een van de bekendste internationale designwedstrijden voor talentvolle ontwerpers, wordt voor de 20e keer georganiseerd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door imm cologne en deze editie valt samen met de nieuwe vorm waarin de meubelbeurs zichzelf gaat presenteren in januari 2024.

Wie mogen er meedoen? Studenten en recent afgestudeerden (tot 5 jaar na het afstuderen) van opleidingen in productdesign, interior design, interieurarchitectuur, architectuur of aanverwante vakgebieden. De deelnemers hebben drie thema’s om uit te kiezen voor hun bijdrage: Leven en wonen in steden met weinig ruimte, leven en wonen in een circulaire maatschappij of leven en wonen als statement/ boodschap/ concept. Het doel van de wedstrijd om die talenten te vinden die van invloed kunnen zijn op de meubelindustrie. De organisatie benadrukt: ontwerpen die de industrie de weg wijzen, oplossingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook sociaal, ecologisch en maatschappelijk vooruitgang bieden.

Voor het eerst kunnen deelnemers aan de wedstrijd niet alleen concrete producten inzenden maar ook interieurconcepten. Binnen de bovengenoemde drie thema’s kan dus een interieurontwerp worden ingediend bij wijze van deelname. Toekomstige woonvisies. Deelnemers mogen voor een categorie zowel een productdesign als een interieurdesign inleveren.

Tot uiterlijk 16 oktober loopt de periode voor het inleveren van een creatieve bijdrage. Een jury bestaande uit eerdere deelnemers aan de wedstrijd die nu zelf bekende designers zijn geworden beoordeelt de bijdragen. De 12 beste designs worden genomineerd: 9 productdesigns en 3 interieurdesigns. De genomineerden krijgen de gelegenheid om hun ontwerp aan de bezoekers van imm cologne te tonen tijdens de beurs van 14 tot en met 18 januari 2024 in Keulen. De interesse vanuit exposanten en de media krijgen ze er gratis bij. Per thema wordt er op 14 januari een winnaar gekozen die hiervoor 1.000 euro ontvangt. Veel bekroonde prototypen hebben het uiteindelijk tot productie gebracht, aldus de organisatie. Deelname is gratis, Koelnmesse ondersteunt eventueel bij transport, reis en verblijfkosten.

Interesse? Aanmelden kan via www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/