Per 1 januari 2024 voert Pilat&Pilat Produkties, naast de Famylje Collectie, ook de SlowWood collectie. Christien Starkenburg, founder van SlowWood en Gjalt en Annelies Pilat, eigenaren van Pilat&Pilat zeggen verheugd te zijn over dit besluit.

Liefde voor hout en vakmanschap

Christien Starkenburg: “Alles wat bij het runnen van een merk komt kijken vereist tijd, continuïteit en inspanning. Ik ben ontwerper en wil graag creëren, daar ligt mijn kracht. Voor SlowWood was ik dan ook op zoek naar een partij die SlowWood verder kon uitbouwen.

Sinds enkele jaren worden de SlowWood meubelen gemaakt door Lockwood, het meubelproductiebedrijf van Pilat&Pilat. De overdracht aan Pilat&Pilat voelt dan ook als een logische stap. Door de overdracht aan Pilat&Pilat wordt SlowWood onderdeel van de grote Pilat familie, dat voelt als thuiskomen. Christien Starkenburg blijft betrokken bij de art-directie en ontwikkeling van SlowWood en Pilat&Pilat neemt SlowWood op in haar jarenlange ervaring en kennis in de meubelbranche.

Christien geeft aan: “Wij waarderen elkaar en elkaars kwaliteiten. Wij zijn allebei nuchtere Friezen en delen dezelfde waarden. We zijn makers, doeners en delen een grote liefde voor hout en vakmanschap.”

Eerlijke producten uit het Noorden

Voor Pilat&Pilat is de overname van SlowWood een waardevolle aanvulling op hun bestaande collectie. Annelies Pilat: “We denken dat we met beide collecties diverse klantgroepen mooie en eerlijke producten kunnen aanbieden. Ondanks dat de collecties elk hun eigen signatuur en handschrift hebben, zitten er ook de nodige overeenkomsten in. Beide werken met massief hout en de ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en archetypische vormen, eerlijk handwerk gemaakt door vakmensen, het zijn producten die een leven lang meegaan.

  

Praktische informatie

De SlowWood collectie bestaat uit eetkamertafels, salon- en bijzettafels en kasten. Deze worden gemaakt van massief eiken of essen, afgewerkt in lak, olie of zeep. SlowWood heeft dealers in Nederland, België en Luxemburg. Meer informatie op www.slowwood.nl.

De Pilat&Pilat collectie bestaat uit eetkamertafels, vergadertafels, stoelen, banken, salon- en bijzettafels en kasten. Daarnaast is er een uitgebreide collectie accessoires van massief hout. Deze worden gemaakt van eiken, iepen of noten, afgewerkt met olie. Er is een groot dealernetwerk in Nederland, daarnaast zijn er nog dealers in diverse andere Europese landen. Meer informatie op www.pilat.nl.