De Rechtbank Midden-Nederland doet op 31 januari uitspraak in de bodemprocedure om de erfenis van Jan des Bouvrie. Weduwe Monique des Bouvrie en zoon Jan jr. staan daarin tegenover Jean-Marc en Nicole des Bouvrie, de twee kinderen van de overleden interieurontwerper uit een eerdere relatie. Dat melden de collega’s van NU. 

Jean-Marc en Nicole zijn de bodemprocedure gestart, die onder meer gaat over de vaststelling van de hoogte van de erfenis en de manier waarop die wordt uitgekeerd.De twee oudste kinderen van Des Bouvrie lieten vorig jaar al beslag leggen op de villa van hun vader, omdat zij vinden dat de erfenis van hun vader niet eerlijk is verdeeld. Monique en de twee jongste kinderen, Jan jr. en Bo, vroegen of het beslag kon worden opgeheven. Het drietal wil de villa graag verkopen, maar dat gaat niet als er beslag op ligt. In november besloot de rechtbank dat het beslag inderdaad mocht worden opgeheven.

Jean-Marc en Nicole hebben naar eigen zeggen geen zicht op de gehele verdeling van de erfenis. Zij zagen een gang naar de rechter als enige optie. Eerder zei Jean-Marc tegen De Telegraaf dat hij en zijn zus graag willen dat alles rond de erfenis opnieuw wordt besproken en berekend. “Het enige waar het ons om gaat, is dat alles financieel klopt. Het is een ingewikkeld testament en we zijn de inhoud hiervan aan het onderzoeken.”