Tijdens de virtuele Dutch Design Week is de uitslag bekend gemaakt van de GIO. Deze erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp is onder meer toegekend aan de fauteuils Bibo (Roderick Vos voor Pode) en Cream (Studio Truly Truly voor Leolux). Kort daarna werd bekend gemaakt dat Bibo bovendien is bekroond met een “Special Award” voor vormgeving.

De GIO werd dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd. Vanwege Covid19 in een aangepaste vorm. Zo worden de winnende producten niet tentoongesteld in het Klokgebouw, maar zijn ze opgenomen in de online 3D-showroom van de DDW. De juryleden Jan Siebers (voorzitter), Zuzanna Skalska en Hans Robertus beoordeelden alle ingezonden producten op een aantal criteria, zoals functionaliteit, vormgeving, ergonomie, respect, materiaal en originaliteit. Voor elk van deze criteria wordt één special award toegekend. Een Special Award komt samen met een gouden GIO logo, naast het blauwe GIO logo voor Goed Industrieel ontwerp.

Jan Siebers, voor de derde achtereenvolgende maal voorzitter van de driekoppige jury, valt voor de sympathieke vormgeving van de fauteuil Bibo van Pode by Leolux. “Door haar eigentijdse interpretatie van een klassieke vormtaal is de stoel beslist de Special Award voor Vormgeving waard.” Op de foto de Bibo.