De ondernemingsrechtbank afdeling Hasselt heeft aan meubelfabrikant Recor een periode van vier maanden toegekend om een nieuw bedrijfsplan te maken. De fabrikant vroeg eind april uitstel van betaling aan.

Het bedrijf was in volle transitie toen de coronacrisis roet in het eten gooide. Het bedrijf zocht bij de rechtbank vier maanden tijd om in alle rust oplossingen te kunnen vinden, een pauzeknop. Er werken 215 mensen bij Recor. De rechtbank heeft nu beslist om het bedrijf voor vier maanden onder gerechtelijk gezag over te dragen.

De advocaten Bernard Mailleux en Mark Bernaerts zijn als zogenaamde gerechtsmandatarissen (commissarissen) aangesteld die toezien dat alles vollgens de wet verloopt. Onder hun toezicht kan het bedrijf gedurende de vier maanden van besscherming tegen schuldeisers op zoek gaan naar een oplossing. Eind juni verwacht de rechtbank een eerste stand van zaken.

Thomas Dujardin zegt namens Recor: “Tijdens deze beschermingsperiode gaan we gewoon door met produceren, leveren en verkopen. Onze verkopers zijn weer op de baan, de winkels zijn weer open. Recor wil zelf proberen om een doorstart te maken na de komende vier maanden van gerechtelijk gezag. ”Wij trachten straks weer op eigen benen te staan.”

Eerdere berichtgeving

Recor NV drukt op de pauzeknop

Meubelbeurs Brussel Countdown: Recor 70 jaar!!!