Exclusief voor Interior Business Magazine lezers:

Op 2 december 2020 zal Red Dot zich richten op het bevorderen van jong talent. Die datum markeert de Young Professionals Application Day, waar 50 gratis registraties voor de Red Dot Award worden weggegeven in de categorie Product Design. Alleen jonge ontwerpers die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd, kunnen deelnemen aan de loting. De producten van de jonge professionals die de gratis registraties winnen, worden in maart door een internationale jury beoordeeld. Als zij een prijs winnen, profiteren hun makers van waardevolle communicatiemiddelen die eveneens gratis zijn en die hun bekendheid op de internationale markt vergroten.

Een succesvolle start van een professionele carrière
Jong talent komt vaak met frisse, verfijnde ideeën en nieuwe benaderingen om problemen op te lossen. In de Red Dot Award: Product Design hebben ze keer op keer bewezen dat hun ontwerpen potentie hebben om de industrie vooruit te helpen. Daarom zijn er voor de Red Dot Award: Product Design 50 gratis inschrijvingsplaatsen om deze opkomende ontwerpers te ondersteunen bij hun professionele carrière. De middelen die gekoppeld zijn aan het winnen van een award zijn vanuit elk perspectief waardevol. Ten eerste kunnen de jonge professionals gebruik maken van het Red Dot-winnaarslabel, dat wereldwijd wordt erkend als een keurmerk voor goede ontwerpkwaliteit. Daarnaast wordt hun product aan een breed publiek gepresenteerd op de Red Dot-website, in internationale tentoonstellingen en in het Red Dot Design Jaarboek.

Een onderscheiding met een vergaande impact


Agne Kucerenkaite, die in 2019 met haar ontwerpstudio “Studio Agne” deelnam aan de Young Professionals Application Day en vervolgens succesvol was in de competitie, werd overweldigd door de impact van het winnen van de award: “Toen mijn ‘Ignorance is Bliss’ tegels werden beoordeeld door de Red Dot Jury met de daaropvolgende award, voelde ik me in eerste instantie erg trots, maar ik realiseerde me in het begin niet de volledige impact van een dergelijke erkenning. Toen ik mijn naam naast Apple, Ferrari en Lenovo zag, realiseerde ik me dat het niet uitmaakt of je een wereldwijd bedrijf bent met bijna onbeperkte middelen of een individuele ontwerper. Hoe dan ook, je kunt het verschil maken. Ik hoef mijn klanten nu niet meer te overtuigen van de waarde van mijn project, want het Red Dot Label spreekt voor zich als het gaat om de uitstekende kwaliteit, en dat is voor het leven”.

Aanmelden
De aanmeldingsprocedure voor de Young Professionals Application Day is zeer eenvoudig: Vanaf middernacht op 2 december 2020 gaat er 24 uur lang een portaal open. Om te kunnen solliciteren, moeten jonge professionals een korte beschrijving en afbeeldingen van hun product en een kopie van hun diploma overleggen. De wedstrijd staat open voor producten die met behulp van een industrieel productieproces zijn vervaardigd en die tussen 1 januari 2019 en 1 juni 2021 op de markt zijn of zullen worden gebracht. De link naar het portaal en andere informatie is te vinden op www.red-dot.org/ypad2021.