Het is bijna zover: R+T wordt gehouden van 21 tot en 25 februari 2022 in Stuttgart. Bezoekers vinden hier de nieuwste modellen rolluiken, deuren en poorten en zonwering. “Het volledige team van R+T kijkt uit naar deze editie na een lange periode van elkaar niet ontmoeten”, aldus de organisatie. Geen overdrijving want deze beurs is eens in de twee jaar en de vorige keer was in 2018. Om voor de hand liggende redenen was er geen editie in 2020.

Net als in 2018 is er speciale aandacht voor buitenzonwering onder de naam OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. met deelnemers als Bahama, CARAVITA, Corradi, EURO MARKISEN, KE Deutschland, Leiner, Lucas Outdoor, Markilux, MDT-tex, Mühlich GmbH, SHADESIGN en WAREMA. Bij hun presentatie lift de nadruk op bescherming tegen de zon en het weer tijdens het buiten eten. Deze deelnemers staan dan ook buiten opgesteld.

  

Het thema van de speciale show van ift Rosenheim is deze keer Climate Protection. De klimaatverandering en de gevolgen voor de zonweringbranche. In hal 7 staan deelnemers met systemen die beschermen tegen de steeds fellere zon maar die ook iets doen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Hier vindt de bezoeker firma’s als heroal, eyerise / Merck en MHZ Hachtel, naast diverse systemen voor zonwering, beglazing, rolluiken en afstandbediening. Daarnaast is er een workshop van ES-SO, de European Solar Shading Organization. op woensdag 23 februari van 9:30 tot 12:00 uur.

De komende R+T is een hybride editie, dus fysiek in het beurscomplex van Stuttgart maar ook online via www.rt-expo.digital/en. “We willen alle bezoekers de gelegenheid geven om deel te nemen, ongeacht de reisbeperkingen of pandemie maatregelen. Zo kunnen ze aan de benodigde informatie komen in aanloop naar R+T 2024”, aldus Sebastian Schmid van de beursorganisatie. Er wordt dus een live stream opgesteld op de beurs die later als on demand video kunnen worden opgevraagd en bekeken.