De filosofie van Zuiver is: het ontwerp van morgen voor het interieur van vandaag. Voor hun collecties heeft Zuiver al meerdere keren samengewerkt met nieuwe en jonge ontwerpers. Daarnaast nodigen zij ook design studenten en net afgestuurde designers uit voor het Zuiver Scholarship project. Door dit project krijgen design talenten de kans om één of meer exclusieve producten voor de collectie van Zuiver te creëren.

De nieuwste samenwerking van Zuiver is met REM Atelier. Het Rotterdamse duo van REM Atelier, Remty Elenga en Remco van Halderen, zijn in 2015 hun studio begonnen. In samenwerking met Zuiver heeft REM Atelier een lamp ontwikkeld. REM Atelier is in eerste instantie begonnen met observeren hoe mensen hun leefruimtes inrichten met planten. Vaak worden planten in raamkozijnen geplaatst. Omdat planten naar het licht toe groeien, gaat de plant steeds meer tegen het raam aan staan.

De lamp die is ontstaan tijdens de samenwerking brengt de huisplant naar het volgende niveau. In de lamp zit een driedimensionale, gelaagde afbeelding van een exotische plant. Er ontstaat een realistische illusie alsof er een echte plant in de lichtbox staat. De lamp is beschikbaar in vier formaten en kan gedimd worden. In elke lamp zit een ander soort exotische huisplant: Zebra Plant (M), Vioolbladplant (L), Waaierpalm (XL), Olifantsoor (XXL).