Secto Design heeft onlangs een grote investering gedaan in de start-up has made a significant investment in a start-up Paptic Ltd. “Tot voor kort heeft Secto Design alleen maar investeringen gedaan in het ontwikkelen van eigen producten. Maar Paptic heeft zo’n bijzonder doel en past zo goed bij onze filosofie dat we wel bij moesten springen!”, aldus Tuula Jusélius, de oprichter en eigenaar van Secto Design.

Paptic Ltd is  een Finse producent van verpakkingsmateriaal uit herbruikbare houtvezels waarbij duurzaamheid en kwaliteit worden gecombineerd. Paptic wil plastic vervangen bij verpakkingen door milieuvriendelijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Er zijn geen nieuwe machines nodig om Paptic te produceren, het kan op de bestaande productielijn. Het bedrijf is opgericht door drie papier experts en de patenten van het materiaal gelden wereldwijd. Het materiaal bevat geen voedingsstoffen, zoals granen, zuivel of suiker maar houtvezels. Hierdoor is het sterker en stoot het ook beter water af dan andere herbruikbare materialen. Hunter Luxury en Galerie Lafayette horen inmiddels tot de klantenkring van Paptic.

Als fabrikant van duurzame designverlichting zijn dit soort investeringen voor een betere toekomst belangrijk voor Secto Design. “Duurzaamheid staat bij ons bovenaan, ook bij de verpakking van onze verlichting. Dit is net als wij een Fins bedrijf waar we dezelfde normen en waarden over het behoud van onze omgeving mee delen. We hopen op termijn al het plastic uit onze verpakkingen te kunnen vervangen door natuurlijke materialen”, aldus Jusélius.