De grootste Tuin Lifestyle beurs van de wereld is volgeboekt. Van 18 tot en met 20 juni vindt spoga+ gafa 2023 plaats in Keulen. De beurs begint twee dagen na de Global DIY-Summit in Berlijn en zal ook veel bezoekers uit dit segment weten aan te trekken.

Vorig jaar had de beurs meer dan 1.000 deelnemers uit 52 landen, de editie van 2023 gaat hier overheen mede dankzij de opening van vier extra hallen. Veertien hallen zijn nu volgeboekt. “Deze editie wordt nog veelomvattender en nog internationaler”, aldus Stefan Lohrberg, Direkteur spoga+gafa.

Er zijn meerdere redenen voor de groei van de beurs: De Noordamerikaanse en Aziatische deelnemers zijn er eindelijk weer bij, maar er doen ook meer bedrijven mee uit de DACH landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Ook uit de Benelux en de rest van Europa zijn er meer deelnemers dan bij de vorige editie. Samen met de exposanten zijn er vier deelgebieden van de beurs bedacht: Garden Unique, Garden Creation & Care, Garden bbq en Garden Living. De organisatie denkt dat deze indeling ook extra deelnemers over de streep heeft getrokken.
“Deze beurs laat zien dat leven in de tuin ook betekent dat er meer aandacht is voor buitendecoratie, speeltoestellen, tuinmeubelen en bescherming tegen de zon. De bezoekers gaan veel meer interactie meemaken op de beurs, zoals live cooking in de bbq afdeling”, aldus Lohrberg.

Het hoofdthema van deze editie is Social Gardens: ontmoetingsplekken. Dit slaat ook op balkons of terrassen; ontmoetingsplekken voor familie en vrienden maar ook buren. Met dit thema is het gelukt om een nog veelzijdiger aanbod aan deelnemers naar Keulen te krijgen. Je zou bijna vergeten dat er ook bloemen en planten in een tuin staan (of op het balkon of terras) en uiteraard is hier ook veel aandacht voor. Onder andere op een podium in hal 6 waar lezingen over het belang van groen in en rond de woning wordt benadrukt. Daarnaast zijn er de POS Green Solution Islands over presenteren en verkopen vanuit een zo efficiënt mogelijk ingerichte winkelruimte en speciale thema’s als de Boulevard of ideas, de Trendshow Outdoor Furniture en Decoration and BBQ.

Het digitale platform spoga+gafa 365 informeert en koppelt bezoekers aan deelenemrs ook buiten de beurs om. Geen beurs kan nog zonder een dergelijke service en ook deze tuinbeurs doet mee. De spoga+gafa 2023 is van 18 tot en met 20 juni in Keulen.

www.spogagafa.com