Stoov, de Nederlandse maker en bedenker van duurzame warmtekussens en -dekens, heeft gisteren een FD Gazellen Award 2023 in ontvangst mogen nemen. Dit werd bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de twintigste editie van de FD Gazellen Awards, een initiatief van Het Financieele Dagblad. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst en meest uitzonderlijk groeiende bedrijven van Nederland. Stoov kwam dit jaar op de tweede plek van de lijst ‘Regio Oost’ en in de categorie ‘Middelgroot’ en op plek 33 van de top 100-lijst.

De jaarlijkse FD Gazellen Awards werden gisteren voor de twintigste keer uitgereikt. De ranglijst wordt berekend door de FD Gazellen per regio en omzetklasse te rangschikken op omzetgroei. Afhankelijk van hun positie ontvangen de bedrijven een aantal punten. De bedrijven krijgen daarnaast volgens een vergelijkbare rekenmethode ook punten voor hun werknemersgroei en winstmarge. Het totale puntenaantal bepaalt de uiteindelijke indeling van de ranglijsten. Bij een gelijk aantal punten is de omzetgroei doorslaggevend. Bij de feestelijke uitreiking is de top 3 allersnelste groeiers per regio en omzetcategorie bekendgemaakt.

“We zijn enorm trots om voor het tweede jaar op rij een FD Gazellen Award in ontvangst te mogen nemen. Vorig jaar werd onze inzet tevens bekroond met de unieke Oryx-prijs. De award staat ook dit jaar weer symbool voor het harde werken van het gehele Stoov-team. Samen zien we er dagelijks op toe dat we Nederland en de rest van Europa blijven verrassen en verwarmen met innovatieve, kwalitatieve warmteproducten. Deze award laat zien dat onze groei van duurzame aard is en inspireert ons om nog meer consumenten in alle Europese landen en daarbuiten kennis te laten maken met onze producten”, aldus Niek Veendrick CEO van Stoov. Op de foto van links naar rechts Ilse van Loon, Niek Veendrick en Teun van Leijsen.