Table du Sud, het Brabantse interieurmerk, is sinds kort volgens eigen zeggen van alle markten thuis. Naast de welbekende, op maat gemaakte tafels bieden zij ook talloze andere fijne meubels aan, in verschillende woonstijlen. Dit keer liet het Brabantse interieurmerk zich inspireren door de woonstijlen; Hotel Chique en de Scandinavische look.

Luxueus en royaal
De naam doet het al vermoeden, de hotel chique stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van zachte stoffen zoals fluweel – ook wel bekend als velvet – in combinatie met messing, marmer, maar ook luxe houtbewerkingen. Daarnaast is decoratie het helemaal bij deze woonstijl. ”Elegante vazen, lampen en andere kunstwerken zijn meer dan welkom. Dit alles kan met rustige kleuren of juist door een royaal kleurgebruik met een vleugje glamour. Shop hier de stijl.”


Minimalistisch en natuurlijk
De Scandinavische look is een zeer toegankelijke stijl waarbij zeker geldt: less is more. De meubels hebben vaak slanke poten en er wordt gebruik gemaakt van zachte, natuurlijke materialen waarbij hout de boventoon voert. Rust, comfort en functionaliteit horen bij een Scandinavisch interieur, waarbij natuurlijk licht de hoofdrol speelt. Shop hier de stijl.

Over Table du Sud
Table du Sud is vooral bekend door de op maat gemaakte tafels die worden gemaakt in de eigen werkplaats in Heeze, door ambachtslieden met echte passie voor het vak. Deze werkplaats wordt ook wel ‘het kloppende hart’ van Table du Sud genoemd. Het Brabantse interieurmerk werd eind 2014 opgericht door twee jonge broers, die het avontuur begonnen met een zelf getimmerde bartafel. Op dat moment konden zij niet vermoeden dat het bedrijf in korte tijd een dusdanig groot succes zou worden.

Naast kwaliteit, design, maatwerk en gebruiksvriendelijkheid is duurzaamheid een belangrijke pijler voor Table du Sud. Zo koopt het bedrijf alleen in bij partijen met de juiste duurzaamheidskenmerken en werkt het samen met Trees for All, een stichting die CO2 compenseert en nieuwe bomen plant. De energie voor de bedrijfsvoering wordt, door de plaatsing van 1.800 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor, duurzaam verkregen.