Trendz, het toonaangevende vakevent voor home deco & lifestyle, heeft hét inspiratie- en inkoopseizoen op spetterende wijze geopend met een zeer geslaagde voorjaarseditie. Van zondag 14 tot en met dinsdag 16 januari verwelkomde Trendz bijna 6.900 bezoekende retailers die meer dan 300 merken ontdekten en zich lieten inspireren door de nieuwste trends. Daarmee nam het aantal bezoekers voor de derde editie op rij toe.

“Traditiegetrouw openen wij het inkoop- en inspiratieseizoen voor de Nederlandse en Belgische retailer in de home deco & lifestyle branche, en wat zijn we trots op deze mooie editie. Nog nooit was er zoveel beleving en inspiratie te zien. Veel nieuwe merken en jonge ondernemers met geweldige designproducten stalen de show. Daarnaast zijn er veel talks geweest om de retailer te verrijken met informatie. Het was een spetterende voorjaarseditie vol sfeer en prachtige showrooms waar veel orders werden geplaatst”, zegt Mascha de Bruin, Head of Cluster Retail en Interior bij beursorganisator Easyfairs.

Er waren veel nieuwe gezichten, als ook inspirerende bedrijven die terugkeerden op Trendz zoals Boosterbox, Branded by, BRYNXZ Collections, Decomarkt, DutZ Collection, H.J. de Rooy Lederwaren, Maison Suku, MDD Decorations, MIAB Jewels, MOOISA, November Retail, Palette Amsterdam, Pearl Candles, Sfeerfabriek, Shampoo Bars, STAMPS Germany, STILL, Studio Carmela Bogman, Terroso en nog veel meer. Trendz bood een uitgebreid programma met maar liefst zes hotspots voor inspiratie, waaronder drie podia. Daarnaast waren er tien inspirerende concepten op het gebied van duurzaamheid in de winkel in samenwerking met vakschool SintLucas. Ook was het Nederlands Kampioenschap Floral Art een grote publiekstrekker, dat mede mogelijk gemaakt werd door Koninklijke VBW, Smithers – Oasis, Jodeco Glass, Marginpar, Decorum, Stichting Sociaal Fonds Bloemenspeciaalzaken en Trendz.
Na een intense competitie behaalde de Groningse Franka Roenhorst de hoogste score (434,38 punten) en werd gekroond tot Nederlands kampioene. Tiffany van Lenten werd tweede, gevolgd door Anniek Siegers op de derde plaats. Franka Roenhorst heeft met haar prestatie het privilege verdiend om Nederland te vertegenwoordigen op de World Cup Floral Art in Den Haag in 2025.

Dat gold ook voor de Designersarea met negen jonge ontwerpers en een Trendpresentatie met twintig deelnemende trendzetters. De designers die iedereen een andere blik op home deco & lifestyle gaven op de Designersarea waren Atelier de Lannoy, Atelier SAF, Lotte van Stijn, MEAUI. STUDIO, Saar’s Atelier, Studio Bart van Hoof, Studio Rijsmus, Studio Woorts en Thirftbuien. De Trendpresentatie werd in samenwerking met de exposanten en TopInterieurOntwerpers samengesteld om de Trendz bezoeker voor het eerst te inspireren met vier trendthema’s en bijpassende kleuren, materialen en dessins op het voorjaar. Bekijk de nieuwspagina om te ontdekken wie de trendzetters waren.
Het creatieve Bloemen & Planten Plein met een inspirerend programma werd in samenwerking opgezet met Koninklijke VBW, Plantion, Groothandelscentrum Plantion, Bloem & Blad, Jodeco Glass en Smithers – Oasis. Verder lag de nadruk tijdens deze editie op de topics e-commerce, social media, trendlezingen en de altijd succesvolle inpakworkshops.

“Met volle energie gaat team Trendz verder met de organisatie om de (web)shops te blijven verassen, de vernieuwde plannen liggen er al” aldus Mascha.

De volgende najaarseditie van Trendz is te bezoeken van zondag 25 augustus tot en met dinsdag 27 augustus 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Maar ook Trendz voorjaar 2025 staat al gepland op zondag 12 tot en met dinsdag 14 januari 2025. Voor meer informatie:

www.trendzvakbeurzen.nl.