Paint & Paper Library introduceert ‘Botany’; haar tweede behangcollectie en een vervolg op de ‘Tresco’ collectie. De ontwerpen van Botany zijn een voortzetting van het botanische thema van Tresco en geïnspireerd op exotische flora, bladmotieven en decoratieve patronen.

In totaal betreft de Botany behangcollectie 52 kleurencombinaties, toegepast in 9 verschillende patronen. Elk ontwerp is oorspronkelijk met de hand getekend of geschilderd. Door het Botany-behangpapier volgens het kleurenpalet te rangschikken en zorgvuldig gekozen verftinten te combineren, komen de ontwerpen zowel in een klassiek als een eclectisch interieur tot hun recht.

“De ‘Botany’ collectie is uitgegroeid tot een geheel waarin niet alleen een overzicht van exotische bloemen en bladeren te vinden is, maar ook het elegante decor en de architectuur waarmee de collectie moeiteloos samengaat. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze ontwerpen, in combinatie met onze geliefde verftinten, hun plaats zullen vinden in klassieke en moderne interieurs over de hele wereld”, aldus Ruth Mottershead, Marketing Director van Paint & Paper Library.

Het uitgebreide kleurenpalet ontleent zijn suggestieve namen aan de bestaande Paint & Paper Library verftinten, waarmee het behangpapier te combineren is: Sea Nor Sky, Aqua Viva & Squid Ink; Porcelain, Plaster & Stone; Slate, Kohl & Steel; Rhubarb, Scallion & Salt.

MARQUETRY TILE
Een tijdloos diamantontwerp geïnspireerd op marqueterie (inlegwerk)- en mozaïektegels. De grafische vorm en strakke geometrische lijnen van de marqueterietegel worden verzacht door het traditionele oppervlaktedrukproces, dat gekozen is om een zachte verfachtige afwerking te krijgen. Daarmee is het geschikt voor elk type kamer. Het Paint & Paper Library kleurenpalet is zorgvuldig gebruikt om zeven combinaties van zachte en sterk contrasterende kleuren te selecteren binnen een tweekleurig kleurenschema.

FOLIA
Het betoverende ontwerp van deze muurschildering op groot formaat, toont een dromerig, etherisch landschap van bladsilhouetten op een eigentijdse ombre-achtergrond. Het procedé van het ontwerp is geïnspireerd op cyanotypie, beter bekend als het blauwdrukproces. Elk van de vier kleurtinten biedt een verfijnd monochroom evenwicht.

JANGALA
Een eigentijdse weergave van een aquarel in sepiatinten, dat een panoramische Indiase junglescene toont. Jangala, dat ‘oerwoud’ betekent in het Hindi, is gedrukt op een gestructureerde, niet-geweven ondergrond dat lijkt op aquarelpapier. Het patroon wordt gedefinieerd door een zachte, met de hand getekende omtrek. Dit geeft een zachte elegantie aan deze grootschalige muurschildering, bestaande uit drie panelen. Jangala is zorgvuldig uitgevoerd in drie kleuren, elk met een degradé van licht aan de bovenkant van het paneel tot donker op vloerniveau.

FEATHER FLORA
Een delicaat all-over bloemenontwerp met abstracte bloemen, die zachtjes in de wind zweven. Het ontwerp is gemaakt van een aquarel- en krijtkunstwerk en geïnspireerd op de veerachtige contouren van palmbladeren. Dit kleinschalige patroon is uitgevoerd in vijf verschillende kleurcombinaties, elk met een subtiele vezelachtige textuur.