In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 vindt de tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemer Brenda Baart van Decoration doet mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten. Decoration is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In april 1922 werd de winkel van Jozef Baart geopend in Clinge en 101 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit het dorp.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is omdat we overal winkels zien verdwijnen, en extra aandacht willen geven voor de toekomst van de winkels voor de volgende 100 jaar ”, vertelt eigenaar Brenda Baart. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Clinge de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons dorp.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bij Decoration bijzondere activiteiten plaats. Er zijn presentaties over verftechnieken, het opknappen van meubelen en het inrichten van woningen. Er zijn Pop-up stores aanwezig met cadeau artikelen en met  tweedehands artikelen. Dit alles feestelijk aangekleed met een hapje en een drankje.