Design District in de Van Nelle Fabriek zal dit jaar plaatsvinden op 5, 6 en 7 juni. Een van de exposanten is Unifit met een stand waarop zeer veel nieuws te zien zal zijn. Louk Blok en Colien Snaak heten de bezoekers straks van harte welkom. Unifit geeft al 20 jaar verlichtingadviezen, voor high-end klanten en projecten. Op de stand toont Unifit “uniek ambachtelijk schakelmateriaal van Meljac. Dit wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals messing en porselein. Met hulp van Meljac verandert u storende schakelaars in uw interieur in kleine juwelen.”

Daarnaast zijn er de lampen van Baltensweiler. “Dit is een onafhankelijke en eigenwijze lichtfabrikant. Zij maken hun lampen met Zwitserse precisie, op basis van de  ambachtelijke staalbewerkingstraditie van Luzern. Deze lampen zijn straks en stijlvol maar hebben tegelijkertijd verrassende vormen. Hierdoor roepen sommige onverwachte associaties op. Een lamp van Baltensweiler kan een discrete bijdrage zijn aan een ruimte, maar ook een nadrukkelijk statement. Unifit toont het u graag!”

Buschfeld is nieuw in het assortiment van Unifit. Hun elegante spanningsrails (48V) kunnen worden samengevoegd tot “unieke lichtsystemen. Doordat ze in vele vormen en kleuren beschikbaar zijn kunt u een lichtobject realiseren dat precies aansluit bij uw ruimte.” Buschfeld systemen kunnen ondersteunend aanwezig zijn, bijvoorbeeld in musea. Ze kunnen ook een design statement vormen. “Zo kunt u ze gebruiken om een strakke ruimte te doorbreken, de architectuur juist te benadrukken of een focuspunt te creëren.” Lampen kunnen eenvoudig aan deze rails worden toegevoegd. Vervolgens zorgt het systeem ervoor dat ze afzonderlijk kunnen worden aangestuurd via tablet of smartphone. U kunt hier bijvoorbeeld Casambi voor gebruiken. Op de stand kunt u een aantal mogelijkheden van de Buschfeld systemen zien.

Unifit sluit af: “Dit jaar hebben we tenslotte  van Besouw als gast op de stand. Hun oorspronkelijke product kent u waarschijnlijk: het innovatieve lusjestapijt. Tegenwoordig breien weven en tuften zij unieke tapijten en parketten. Zo creëren ze verrassende producten en kleurconcepten voor elke ruimte. Unifit denkt hiermee een verrassend aanbod te hebben dat iedereen die langs komt kan inspireren. U vindt hen op stand V53.” Op de foto de Fez van Baltensweiler.