De Salone del Mobile staat voor de deur, de beroemde beurs van Milaan loopt van 17 tot en met 22 april. Niet alleen zijn de hallen van de Fiera Milano gevuld met meubelen en andere interieurproducten, ook in de stad is heel veel te zien en te beleven. Interior Business Magazine spitte alle uitnodigingen, aankondigingen en persberichten door en maakt alvast een selectie van de must-sees.

De Salone del Mobile is een drukbezochte beurs, niet in de laatste plaats vanwege alle activiteiten die er in de stad gehouden worden tijdens de beursdagen. Iedereen die al eens is geweest in de stad, zal het circus beamen. Enkele cijfers die dit onderbouwen: deze 57ste editie telt de  beursvloer 205.000 vierkante meter oppervlakte, daarop zijn meer dan 2000 exposanten samengepakt. De SaloneSatellite (daarover elders in deze editie van Interior Business meer) telt nog eens 650 designers met nog veel meer producten. Ook al is het een internationale beurs, slechts een vijfde van alle deelnemende bedrijven komt van buiten Italië.

De beurs is voor vakbezoekers, maar is tijdens de laatste twee dagen geopend voor publiek. Het geheel is onderverdeeld in vijf subbeurzen: de keukenbeurs EuroCucina (die is er om het jaar, namelijk in de jaren dat LivingKitchen tijdens de IMM Cologne er niet is), een technisch keukengedeelte, SaloneBagno (badkamers), SaloneSatellite (het designgedeelte) en de Salone zelf.

Ook mooi: de officiële hashtag voor het event is #SalonedelMobile en eigenlijk mag je tijdens de beursdagen alleen water drinken van Pellegrino, wijn van Ca’ del Bosco en koffie van Illy – allemaal sponsoren.

Meer lezen over Milaan? Geef ons een seintje, Interior Business heeft méér!