De Balthazar Awards zijn weer uitgereikt op de Meubelbeurs Brussel.

Hieronder vindt u per categorie de winnaars, die zijn gekozen door een deskundige jury.

Proficiat!

 

Categorie Innovatie

Winnaar: Revor

Product: Circular

Het is al later dan vijf voor twaalf. De Circular is dé oplossing: een 100% circulaire pocketverenmatras. Samengesteld uit slechts twee circulaire mono-materialen: staal en polyester. Deze zijn volledig te scheiden en eindeloos opnieuw te gebruiken, zonder kwaliteitsverlies. Er gaat géén grondstof meer verloren. Een QR-code faciliteert de weg naar de circulaire toekomst van je matras.

Categorie ‘Best of Belgium’

Winnaar: Toon De Somer

Product: Ton sur Tooon divider, design Mathias De Ferm

Hoe één metalen element een wereld van verschil maakt. Hoe het nieuwe dimensies aan de ruimtelijke architectuur, multifunctionaliteit en akoestiek geeft. De staanders hebben een afgerond, L-vormig design. Ze bieden een asymmetrisch beeld, van enerzijds open vakken en anderzijds gesloten vlakken. Zelfs de ruimte in de staanders biedt ongekende mogelijkheden.

Categorie: Love at first sight

Winnaar: Passe Partout

Tulip, design Axel Enthoven

De sierlijke, ranke armleuningen staan open als de blaadjes van een ontluikende tulp. Dat staat zó uitnodigend en hartverwarmend. ‘Kom, ga lekker zitten.’ De kussens werken speels en comfy. Let eens op de gedetailleerde afwerking. Tulip is een originele, elegante interpretatie van de omnipresente organische trend.

 

Categorie: International

Winnaar: EgoItaliano

Bebop

Een archetypisch en symbolisch model, een metafoor voor de (post-)corona tijd. Een re-design van de retro-stijl, met Italiaanse flair. De bi-stretchstof zorgt voor een eigentijdse twist. De yin yang poef en de combinatie zwart met rood geven het tijdbeeld perfect weer. Bebop staat voor het begin van nieuwe ‘roaring twenties’.