Homemate is in 2021 opgericht door professioneel hockeyspelers Roel Bovendeert en Florian Fuchs uit Amsterdam. Na zelf jarenlang te hebben gereisd, mede door de deelname aan verschillende Olympische Spelen, willen ze nu de levens van de mede drukke stadsbewoners vereenvoudigen. Hun visie: dé one stop shop worden voor duurzaam interieur, zonder verplichtingen.

“Millennials zijn constant onderweg en vaak nog veel te nieuwsgierig om zich te committeren. Of het nu gaat om de woonplaats, werkgevers, hobby’s of partners. Waarom zouden ze zich dan wel moeten committeren aan meubels?”, zegt Florian Fuchs, die zelf van Hamburg naar Amsterdam verhuisde om te studeren en hockeyen bij HC Bloemendaal.

Homemate maakt het mogelijk om meubels en interieur zoals art prints, af te nemen tegen een flexibel maandelijks bedrag. De producten zijn uitsluitend geproduceerd in Europa, waarvan het merendeel in Nederland. Het assortiment wordt gekenmerkt door duurzame, kwalitatieve en minimalistische ontwerpen van gevestigde merken als The Poster Club, Kluskens, Interstuhl, TAKT, FÉST, Loof, Occony en Nel. Met als kers op de taart: het worden nooit spullen die men bezit maar niet meer nodig heeft omdat ze altijd worden ingeleverd of geruild. Homemate draagt zorg voor het onderhoud van de producten zodat deze opnieuw, en opnieuw worden ingezet.

“Wij brengen het plezier terug in het verhuizen en inrichten van je huis. Onze klanten worden volledig ontzorgd en kiezen tevens voor de meest duurzame optie”, zegt Roel Bovendeert.

De sociale startup heeft als doel om de circulaire economie te versnellen en de trend van “fast furniture” te doorbreken. Maar liefst 80 tot 90 procent van de meubels in Europa (voor het merendeel afkomstig uit China) wordt niet gerecycled maar verband of komt terecht op de stortplaats. “Homemate houdt meubels waar ze horen. In de huizen.” De tafel bovenaan is van Kluskens, de stoel hieronder van TAKT.

homemate.nl