Koninklijke CBM heeft samen met de belangrijkste partners in de keten concrete plannen ontwikkeld voor het recyclen van matrassen, het icoonproject in de transitieagenda Consumptiegoederen.

Jaarlijks belanden meer dan een miljoen gebruikte matrassen in de verbrandingsovens. Als belangenbehartiger van meubel- en matrasproducenten vinden wij dit niet langer uit te leggen aan de maatschappij en aan ons nageslacht. Daarom hebben wij in 2019 de handschoen opgepakt en met alle relevante partijen in de matrasketen een breed gedragen oplossing ontwikkeld in de vorm van een vrijwillige producentenverantwoordelijkheid (upv). Alle spelers in de matrasketen dragen hun steentje bij aan de duurzame oplossing van ons matrasprobleem.

De uitkomsten van het recente ABN-AMRO onderzoek zien wij als een steun in de rug voor onze vrijwillige upv-aanpak. Het onderzoek toont aan dat consumenten bereid zijn bij de aankoop van een nieuw matras een verwijderingsbijdrage te betalen van rond de tien euro. Op 14 september 2019 hebben wij ons gezamenlijke voorstel in een formele brief aangeboden aan de staatssecretaris van I&W, Stientje van Veldhoven. Zodra zij ons voorstel overneemt, gaan we er direct mee aan de slag.

Eerder berichtte Interior Business Magazine al over CBM als aanjager van de circulaire industrie.

O.a online: https://www.interiorbusiness.nl/groen-ado-stadion-als-voorbeeld-voor-cbm-leden/

Maar uiteraard ook in het magazine: Kees Hoogendijk dringt aan op circulaire productie.