Arco introduceert Bock, een actieve zit-typologie. Op de Bock kun je actief zitten maar ook leunen of rusten, toegepast aan een hoge tafel of bar maar ook als vrijstaand meubel te gebruiken. Een nieuw archetype zit-object voor zowel werk, woon en hospitality omgeving.

Het ontwerp stimuleert een gezonde en actieve zithouding en is een samensmelting van zowel traditioneel als hedendaags vakmanschap. ”Het robuuste karakter van de massief houten constructie, in combinatie met de elegante vormen, is verrassend comfortabel door het hellende zitvlak. Deze veelzijdige typologie leent zich voor omgevingen waar behoefte is aan flexibiliteit.”

Bock is verkrijgbaar in een één- of tweepersoons versie en in twee hoogtes (65 en 75cm). Indien de Bock vrijstaand wordt toegepast, is er een optie voor een Bock Tablet, een accessoire dat dient als aflegvlak. Geproduceerd van massief eikenhout uit duurzaam beheerde bossen (STIP, FSC of PEFC) en afgewerkt met een watergedragen lak.

Over Arco

We are arco, we make tables
”Als 115 jaar oud familiebedrijf doen we al meer dan een eeuw waar we goed in zijn: tafels maken. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Het is onze missie het traditionele vakmanschap te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw.”

Het nieuwe vakmanschap

”Wat ons drijft is het maken van mooie producten die ertoe doen. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Wij maken producten met een maatschappelijke relevantie. Producten die mensen bij elkaar brengen en de negatieve impact op onze planeet beperken. Dit doen we door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, nieuwe skills, nieuwe materialen en jong talent.”

De beste houten design tafels

”Wij maken tafels, de beste houten design tafels om precies te zijn. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Onze ontwerpen zijn eigentijds, maar niet aan modegrillen onderhevig. We kiezen bewust voor een ingetogen stijl. Kwaliteit staat altijd voorop en daarom maken we enkel gebruik van hoogwaardige materialen. Met andere woorden, aan onze tafels kun je eindeloos tafelen: een Arco heb je voor het leven.”

Tafelen

”Tafelen gaat niet meer alleen over dineren, maar over alle activiteiten die er rond de tafel plaatsvinden. De traditionele eettafel is gepromoveerd tot “leef”tafel. De tafel is het hart van het huis geworden. De plek waar je eet maar ook de krant leest, huiswerk maakt, thuiswerkt, feest viert of een spelletje speelt. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren tafels voor al deze momenten.”

We are Arco, we make tables.
For this generation.
And the next.
And the next.