Van 10-12 september exposeerde Belgofurn met een groepsstand in Saoedi-Arabië op de Index Saudi Arabia. Men kan spreken van een succesvolle missie.

 

 

Belgofurn directeur Kevin Snyders: ”We nemen deel met een prachtige groepsstand waarmee we de grootste stand van de beurs innemen. De groep bestaat uit een combinatie van onze meubel -en textielleden. Het doel is om onze export uit te breiden, zeker in deze nieuwe en vooral sterk groeiende markt. We willen met Fedustria onze leden een platform bieden om ook hier partners te vinden en business te doen. De eerste dagen waren een groot succes.”

 

Wat feitjes

$1,5 TRILJOEN

Saoedi-Arabië is een van de snelst groeiende vastgoedmarkten ter wereld met een actieve waarde van $ 1,5 biljoen aan geplande en lopende bouwprojecten in het koninkrijk.

350.000 EIGENDOMMEN

Het Public Investment Fund is van plan om ongeveer 350.000 woningen te ontwikkelen in Saoedi-Arabië, wat zal leiden tot een toename in interieurontwerpdiensten en inrichting in het hele land.

10,7 MILJARD DOLLAR

Alleen al in de bouw van residentiële en commerciële projecten wordt naar schatting 10,7 miljard dollar geïnvesteerd.

VISIE SAUDI 2030

Saoedi-Arabiës visie 2030 is de strategische stap van het land om minder afhankelijk te worden van olie en om publieke dienstensectoren te ontwikkelen, waaronder infrastructuur, recreatie, toerisme en onderwijs.