DMD Amsterdam vormt een HUB tijdens de 4-daagse designroute GLUE. Designers, architecten, merken en showrooms komen samen tijdens dit toonaangevende designprogramma van 16-19 september in Amsterdam. In de HUB aan de Prinsengracht kun je binnenkijken in één van de key-projecten van DMD Amsterdam: het woonhuis en showroom van Dick Mulders, founder van DMD Amsterdam. Daarnaast presenteren de volgende 4 kunstenaars en labels zich in de DMD Amsterdam HUB tijdens GLUE: TJEP, Maartje Faber, Ruwe Bolster en Isabel Quiroga.

De wil en het verlangen om een tijdloze omgeving met internationale allure te creëren, die zowel eigen als vrij voelt, komen samen in de ontwerpen van DMD Amsterdam. Internationale invloeden komen terug in het design van Dick Mulders (foto), waarbij de ontwerpen vaak een combinatie zijn van tijdloze, authentieke materialen en state-of-the-art texturen. Een ‘signature piece’ maakt daarbij elk ontwerp uniek. Om te komen tot zijn ontwerpen, gebruikt Dick gedurfde texturen en tijdloze, authentieke materialen als basis.

Dick Mulders over de selectie kunstenaars in zijn DMD Amsterdam HUB: “kunst inspireert mij. Daar wil ik zoveel mogelijk mensen kennis mee laten maken. Voor de GLUE HUB aan de Prinsengracht faciliteer ik een showroom voor internationaal gerenommeerde kunstenaars tot vers afgestudeerde talenten. Het is een unieke en toonaangevende selectie werken: van digitale kunst tot een handgemaakte Installatie”

DE VOLGENDE DEELNEMERS PRESENTEREN HUN WERK IN DE DMD AMSTERDAM HUB TIJDENS GLUE:

TJEP
Frank Tjepkema is een Nederlandse ontwerper gevestigd in Amsterdam. Hij werkt in interieurdesign, architectuur, productdesign, visual design en sieraden. Hij is het meest bekend om zijn collecties; Bonze Age, Future Nostalgia en Clockwork Love. Het werk van Frank is te vinden in ’s werelds meest invloedrijke galerieën, waaronder Tajan in Parijs, Droog in Amsterdam en in grote designtentoonstellingen zoals het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg, het Centre. Tijdens GLUE lanceert hij DMD Amsterdam een nieuw kunstwerk. Zowel traditioneel als digitaal.

MAARTJE FABER

Als product ontwerper probeert Maartje Faber een brug te bouwen tussen duurzaamheid en schoonheid. Voor de collectie ‘To wear a chair’ is zij geïnspireerd geraakt vanuit haar fascinatie voor de relatie tussen mensen en producten.  Binnen het ontwerpproces transformeerde Maartje bestaande stoelvormen tot een collectie draagbare stoelen die fungeren als decoratieve items voor het interieur.

RUWE BOLSTER

Ruwe Bolster staat voor funky maar praktische verlichting en meubels voor allerlei soorten interieurprojecten. Het creatieve team combineert de passie voor design en de drang om bestaande materialen en items te hergebruiken. Ook Ruwe Bolster maakt een installatie special voor Glue.

ISABEL QUIROGA

De ontwerpen van Isabel Quiroga zijn geliefd om de combinatie van verbeeldingskracht en functionaliteit. De focus van Isabel Quiroga is het doel van een product, maar door haar innovatieve kijk op dingen bereikt ze de delicate evenwichtsoefening van bruikbaarheid en originaliteit.

www.dmd.amsterdam

www.glue.amsterdam

 

DMD Amsterdam tijdens GLUE:

donderdag t/m zaterdag: 11:00-17:00 uur

zondag: 11:00 – 16:00 uur

PROGRAMMA

 

Donderdag 16 september

Lezing Sheryl Leysner – ‘the sound of light’ : 16:00-16:30 uur

Netwerkborrel: 17:00 – 20:00 – ON INVITATION ONLY – RSVP: anouk@usp.nl

 

Vrijdag 17 september

Lezing Frank Tjep – ‘from Bronze to Bits’: 15:00-16:00 uur

 

Zaterdag 18 september

Lezing Isabel Quiroga ‘where did all the love go?’: 16:00-17:00 uur