De Turkse beursorganisator CNR Holding organiseert van 2 tot en met 5 december de nieuwe beurs Export Gateway to Africa. Het doel is om deelnemers te verzamelen in Istanbul die willen exporteren naar het continent met de grootste groeimogelijkheden: een jonge, steeds beter opgeleide bevolking die budget heeft voor, onder andere, meubelen.

Turkije heeft, ongemerkt voor Europa, de afgelopen maanden een speciale band opgebouwd met veel Afrikaanse landen. Terwijl in het Westen overheden de handen vol hadden/hebben aan het in bedwang houden van COVID-19 binnen de eigen grenzen heeft Turkije beademingsapparaten, gezichtsmaskers en andere beschermmiddelen gestuurd naar landen in Afrika. Deze goodwill zou zich deels moeten vertalen in veel bezoekers in Istanbul begin december op de beurs, aldus de organisatie.

Turkije ziet zichzelf op dit moment, nog meer dan voorheen, als hub, als logistiek middelpunt tussen Europa en Afrika, aldus CNR Holding. De totale Afrikaanse markt is volgens CNR goed voor een bedrag van 6 biljard dollar. Dus 6 miljoen keer een miljoen. Hoewel de organisatoren met name Turkse bedrijven als deelnemers zien, staat het uiteraard ook open voor bedrijven uit andere landen om zich in te schrijven. Afrika heeft op dit moment veel vraag naar marmer en natuursteen, keukens, badkamers, hotelinrichtingen, reinigingsproducten, maar ook naar meubelen en interieurtextiel. Dus was u al van plan om te exporteren naar Afrika, dan is dit wellicht een beurs voor u.

exportgatewayafrica.com