Premier Rutte kiest in tegenstelling tot landen om ons heen niet voor een totale ‘lockdown’. Want er is natuurlijk ook nog een economisch belang. Duizenden ondernemers verkeren in onzekerheid.

IKEA sluit na sociale druk van haar eigen personeel in diverse media de filialen. Inretail roept gemeenten op te helpen. Wat doen de meubelretailers? Hoe gaan zij om met de huidige situatie? We maakten een willekeurig rondje langs de velden.

De Slaapsfeer in Beers blijft vooralsnog geopend en proberen het bezoek in de winkel te spreiden door middel van een speciaal voor deze situatie ingezette afsprakenplanner.

Het bedrijf van de aimabele Frits en Chantal Treffers laat weten:

”De Slaapsfeer filialen in Beers, Beuningen en Groesbeek zijn geopend, vooralsnog volgens de normale openingstijden. Wij hebben zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen om jullie en onze gezondheid te beschermen, zoals opgesteld door het RIVM en de GGD. Onze aanwezige slaapadviseurs zijn gezond, fit én klachtenvrij. Wanneer dit voor jou ook het geval is, dan ben je meer dan welkom in een van onze filialen en staan we voor jullie klaar met een goed en eerlijk advies. Mocht je klachten hebben, stel je bezoek aan Slaapsfeer dan even uit. Dit in het belang van ieders gezondheid. Tijdens de openingstijden ben je van harte welkom, maar we kunnen elkaar helpen door het bezoek te spreiden en daarom vragen we jullie gebruik te maken van onze afsprakenplanner: https://www.slaapsfeer.nl/afsprakenplanner

Het zijn vreemde en onrealistische tijden. Meer dan eens moeten we het samen doen, samen komen we door deze crisis heen! Pas op elkaar en wees lief voor elkaar.”

Het team van Slaapsfeer in Beers

Pieters Zevenbergen houdt klanten o.a via social media op de hoogte door middel van updates. De geplande afspraken gaan vooralsnog door:

”Na alle berichtgeving vanuit de overheid, hebben wij het volgende besloten:
– Onze showroom is enkel geopend op afspraak.

– Het woonevent wordt verzet. De geplande afspraken gaan vooralsnog door! Nieuwe datum volgt wanneer er meer duidelijkheid is.

– Wij blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Wij staan nog steeds graag voor je klaar!

– Wij volgen alle maatregelen nauwkeurig op.

Laten we goed voor elkaar zorgen!”

Het team van Pieters Zevenbergen.

Star Stijlmeubelen (van o.a Sen en Marco van Rees) uit Leidschendam, bekend van de grootste collectie klassieke meubelen in Nederland, geeft aan bezorgd te zijn neemt dan ook de nodige maatregelen:

”Voor de gezondheid van ons allemaal nemen wij ook de nodige maatregelen.

-De medewerkers die aanwezig zijn (en onze bezorgers) wassen zeer frequent de handen en houden rekening met de richtlijn van 1,5 mtr. afstand.

-De nodige desinfectiemiddelen zijn aanwezig ook in de vrachtauto.

-Heeft u vragen omtrent de getroffen maatregelen neem dan gerust contact met ons op.

Laten we samen dit virus de kop indrukken * blijf gezond * stay safe *

 

Ook MCB Meubelen uit Zaandam brengt een Corona update.

”Ook wij treffen t/m 6 april maatregelen met betrekking tot het coronavirus:

-Winkel en leveringen
Momenteel is onze winkel gewoon geopend en telefonisch bereikbaar. Wel nemen wij de veiligheidsvoorschriften van het RIVM in acht. Toch kan het zijn dat door oorzaken buiten onze invloed, leveringen op door jullie geplaatste orders langer oplopen dan wij zouden willen.
-Openingstijden
Wij zullen t/m 6 april op donderdagavond gesloten zijn.
Wel zijn wij zondag 29 maart open van 12:00 tot 17:00 !
-Service
Alle service aanvragen worden geregistreerd en in behandeling genomen. Mocht een bezoek van een servicemedewerker noodzakelijk zijn, dan kunnen deze pas na 6 april worden ingepland.
Wij vragen hiervoor jullie begrip.”

 

Hulshoff Design Centers is kort maar krachtig: ’tijdelijk op koopavond gesloten’.

 

Lieve lezers van Interiors Business Magazine, Be safe!