Maarten Baas opende de deuren van zijn studio om de samenwerking met meubellabel Lensvelt te vieren. Lensvelt en Baas werken samen sinds 2017 en ontwikkelden de MB 101 Chair, waarmee ze de prestigieuze Milano Design Award 2017 wonnen, maar hun vriendschap gaat veel verder terug.

De respectievelijke gasten van Lensvelt en Maarten Baas werden ontvangen met een drankje in het atelier, gevolgd door een boeiende rondleiding door Maarten Baas in zijn studio. Hier gaf Baas inzicht in zijn werk en vertelde hij over zijn schitterende, sprankelende stuk ‘Less Less Less’ (Milan Design Week 2023) en de nieuwe ‘Off Balance’ spiegel, maar ook over zijn beroemde Real Time Grandfather Clock, die ook is opgenomen in de vaste collectie van het Rijksmuseum. Maarten toonde ook vol vertrouwen nieuwe stukken onder embargo.

In zijn nieuwe pakhuis aan de overkant was een overzichtstentoonstelling ingericht met een diverse en uitgebreide selectie uit het oeuvre van Baas. Gasten konden de objecten van dichtbij bewonderen. Aan de lange tafel die voor het diner was gedekt, stonden 75 stoelen van Maarten Baas, ontworpen voor Lensvelt.
Lensvelt CEO Hans Lensvelt gaf een hilarische presentatie over de samenwerking en geschiedenis die hij deelt met Baas. Deze toevoeging gaf de avond een extra dimensie en bood de gasten een nog completer beeld van het werk van Maarten Baas en de samenwerking met Lensvelt. Na afloop sprak Maarten Hans Lensvelt toe en nodigde iedereen uit voor het walking dinner. De gasten genoten van heerlijke huisgemaakte pasta en rosbief van de barbecue, bereid door het Lensvelt team. De foto’s zijn van J.W. Kaldenbach.