Vandaag ligt Interior Business Magazine nummer 7 op de mat. In dit nummer, onder andere, een impressie van Bram Vandendriessche die COVID-19 van zeer nabij mee heeft gemaakt in China, een interview met Hans Lensvelt, fabrikant en groot pleitbezorger van de circulaire economie en een reportage over de Belgische projectinrichter Project Welt.

 

Bram Vandendriessche woont en werkt in Dongguan, China, waar hij leiding geeft aan de fabriek die, onder andere, de meubelen produceert van Medalounger. Hij schetst hoe de Chinese overheid rigoreus ingreep bij het uitbreken van het virus en hoe het gelukt is om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken: “De fabriek moest al snel tijdelijk sluiten en de medewerkers moesten na de feestdagen blijven waar ze waren.”

Hans Lensvelt wil circulaire en mooie meubelen maken die lang meegaan. Hij ziet dat gebruik in plaats van bezit steeds vaker de norm is, zeker in projecten. Daarnaast reageert hij op de huidige situatie met het coronavirus als allesbepalende factor: “We gaan radicale veranderingen meemaken die, wanneer het virus verdwenen is, van blijvende invloed zijn. Meer en vaker thuiswerken omdat we de files en de kantoorcultuur niet gemist hebben.”

Project Welt koppelt luxe en maatwerk aan het budget van de particuliere kant en de projectmatige opdrchtgever. Oprichter Stéphan Alexander Pascal leidt zijn team vanuit Evergem. Hij heeft niet veel met trends vanwege de beperkte houdbaarheid: “Een trend definieert iets van voorbijgaande aard.