In aanvulling op het bericht van afgelopen vrijdag blikt De Woonindustrie (DWI) vooruit op 13 september, wanneer de Najaarsbeurs van het centrum in Nieuwegein gepland staat om te beginnen.

Jan Hogenkamp zegt namens DWI: “Als De Woonindustrie zien wij voor de komende periode een hele mooie kans om partijen ondanks alle richtlijnen en onzekerheden toch bij elkaar te brengen. Het grote voordeel dat wij hebben is dat wij niet perse gebonden zijn aan een korte beursperiode, maar dat over een langere tijde afspraken gemaakt kunnen worden omdat partijen toch hun permanente plek hebben. Afhankelijk van de richtlijnen voor de komende periode zoals door de overheid opgelegd onderzoeken wij de mogelijkheden voor onze eigen VAKbeurs in september. Wij gaan er vooralsnog van uit dat wij ‘gewoon’ van 13 tot en met 16 september beurzen, maar wellicht zullen wij deze 4 dagen gaan opdelen in twee momenten. Bijvoorbeeld maandag 14 en dinsdag 15 september en maandag 21 en dinsdag 22 september. Maar dit is echt onder voorbehoud; alleen wanneer de geplande periode in het geding komt.”

“De komende periode zal voor veel beursorganisaties heel onzeker zijn, met name  omdat vrijwel al deze partijen afhankelijk zijn van de huur van een locatie die zij voor een heel beperkte periode kunnen gebruiken. Daar hebben wij dus  geen last van.”