De Duitse meubelfabrikant W. Schillig is niet langer meer in staat van faillissement, het bedrijf heeft het proces van zelf de financiering oplossen met behulp van een zaakwaarnemer in plaats van onder curatele te worden gesteld succesvol volbracht. Op 28 mei heeft de rechtbank de opheffing van het faillissement opgeheven per 31 mei jongstleden.

Op grond van het bedrijfsplan dat de onderneming in januari al presenteerde en dat werd goedgekeurd waarbij aan de achterstallige betalingen zou worden voldaan is aan de voorwaarden van het opheffen voldaan. “Dit was zonder de ondersteuning en trouw van onze handelspartners en het gehele team van W. Schillig nooit gelukt en daarvoor danken wij hen met heel ons hart”, aldus Erik Stammberger, CEO van het familiebedrijf.

“We zetten alles op alles om een betrouwbare, innovatieve en competente partner te zijn vanaf nu, ondanks alle uitdagingen kijken we optimistisch naar de toekomst. We kijken terug op 75 jaar W. Schillig en werken keihard aan een jubileumcollectie. Samen met onze zakelijke partners bouwen we aan een fundament voor een succesvolle toekomst om zo de moeilijke economische omstandigheden te kunnen trotseren”, zo zegt Stammberger.