Roman Eberharter, de Oostenrijkse voorzitter van de FENA (de Europese vereniging van meubelwinkeliers) heeft onlangs Zwitserland bezocht om te zien hoe zijn buren omgaan met het thema duurzaamheid.

Zo zag hij bij “Möbel Zürich”, waar oude designmeubelen worden gerepareerd met veel ambachtschap, hoe meubelen een tweede leven kunnen krijgen.”Dit is duurzaamheid ten top”, aldus Eberharter. “Möbel Zürich stelt een voorbeeld. Niet alleen zorgt repareren en herstofferen voor een nieuw meubel de hoeveelheid afval wordt verminderd. Echt een goed voorbeeld van duurzaamheid.” Hieronder de voorzitter met de mensen van dit bedrijf.

In dezelfde stad bezocht hij NEST (foto hierboven): hier wordt onderzoek gedaan naar digitaal bouwen en wonen, circulair bouwen en andere duurzame concepten. “Een model voor de toekomst, made in Switserland”, aldus de FENA voorzitter.

Eberharter kijkt ernaar uit om binnenkort meer bezoeken af te leggen bij retailers en producenten in heel Europa. “We kunnen van elkaar leren en zo het thema van duurzaamheid nog meer promoten.”