FEST breidt uit. De verbouwing van een gloednieuwe winkel in Brussel is in volle gang.

”We kunnen niet wachten om u het eindresultaat te tonen. Binnenkort, echt binnenkort, namelijk begin december kun je ons vinden in de Notarisstraat 6-10 in Brussel!” FEST heeft winkels, o.a in Amsterdam, Antwerpen, Gent, Rotterdam en Utrecht.

 

Over FEST

Femke Furnée is de Founder van FEST. Zij zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat een mooi interieur mensen blij kan maken. Maar waarom is het dan zo moeilijk om mooie meubelen te vinden voor een redelijke prijs? In 2013 zette deze vraag mijn wereld op zijn kop. Tijdens het inrichten van mijn eerste eigen appartement zocht ik designmeubelen, zonder daar de hoofdprijs voor te hoeven betalen. Dat bleek al snel onmogelijk: ik had de keuze uit massaproductie van de meubelboulevard aan de ene kant, en superdure high-end designmerken aan de andere kant. Ik merkte dat er iets miste, en besloot zelf in dat gat te springen. Ik was 26 toen ik FEST startte: een interieurmerk dat high-end design én de best mogelijke service biedt – zonder daar een high-end prijskaartje aan te hangen.”

FEST aanpak

De meubelindustrie is een traditionele wereld, maar wij houden er niet van om die dingen te doen ‘omdat het altijd al zo gedaan wordt’. Bij FEST doen we dingen op onze eigen manier, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dát de beste manier is. We dromen groots en zoeken altijd naar vernieuwende oplossingen.

 

Alles draait om de klant

”Onze klanten vormen de basis van alles wat we doen. We luisteren naar je wensen en bij elke beslissing die we nemen, vragen we onszelf af: “Wat is het beste voor jou, voor onze klant?” We doen wat we beloven en houden ervan om je te verrassen. We gaan the extra mile. We bekijken alles van de positieve kant, ook als er iets misgaat. We zien problemen als uitdagingen waar we heel graag de strijd mee aangaan.”

Made in Europe

De FEST meubelen worden dichtbij huis geproduceerd. Femke: ”Heel eerlijk gezegd hadden we nooit gedacht dat het mogelijk was om betaalbaar design in ons eigen kleine land te produceren. Maar niets blijkt minder waar. Onze meubelcollectie wordt volledig in Europa gemaakt, de meerderheid zelfs in Nederland – in de Betuwe om precies te zijn. We hebben daardoor korte lijntjes met onze fabrieken. Dat houdt de kwaliteit hoog en zorgt ervoor dat we zeker weten dat jouw nieuwe meubelstuk onder goede omstandigheden wordt gemaakt. En on top of it all: het bespaart superveel schadelijke transportuitstoot. Een win-win situatie dus.”