Er komt steeds meer vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Veel bedrijven gaan zich steeds meer richten op het produceren van producten die duurzaam en milieuvriendelijker zijn. Focused heeft zich altijd al gericht op duurzaamheid. Zij maken meubels van gerecyclede skateboards.

Een skateboard bestaat uit zeven lagen esdoornhout. Hoe oud een skateboard ook is de zeven lagen esdoornhout blijven mooi. Wanneer een skater een nieuw skateboard koopt, wordt het oude board vaak niet meer gebruikt. Dit kan komen doordat het board verouderd of zelfs kapot is. Om de boards een nieuw leven te geven kunnen skaters bij verschillende skatewinkels en -fabrieken in Europa hun board inleveren. Van de boards maakt Focused verschillende meubels voor in huis zoals salontafels, barkrukken en bureaus. Doordat de meubels worden gemaakt van hergebruikte skateboards is elk design uniek. Naast de hergebruikte skateboards werkt Focused alleen met hout dat een duurzaam bosbouw label heeft. Het label garandeert dat het hout uit duurzaam beheerd bos afkomstig is.

Om het nieuwejaar goed te beginnen brengt Focused hun klassieke DecksTop opnieuw op de markt met een nieuwe kleurcombinatie. Voorheen was de DecksTop alleen beschikbaar met een staalkleur frame. Nu is de DecksTop ook beschikbaar in matzwart gepoedercoat frame.