Dat het MKB in de winkelstraat nog steeds succesvol is, blijkt wel. Interieurzaak Homestede zal, naast de bestaande vestiging in Heemstede, op vrijdag 4 maart 2022 een tweede vestiging openen aan de Zijlstraat 53 in Haarlem. Met die winkel wil Homestede ook de stadsbewoner gaan bedienen van interieuradvies en unieke designcollecties, accessoires en verlichting.

Homestede is een begrip in de regio Zuid-Kennemerland. De winkel heeft een unieke stijl die een grote groep klanten al ruim tien jaar aanspreekt. De stijl is modern, sober chique en ingetogen en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en een samenwerking met hoogwaardige, moderne interieurcollecties uit Nederland, Italië en Scandinavische landen. Bij Homestede wordt niet alleen gekeken naar de huidige trends op woongebied, maar wordt bovenal de eigen visie op wonen getoond.

Rutger Visser, oprichter en eigenaar van Homestede, over de tweede vestiging: “Ik ben ontzettend trots dat Homestede in de afgelopen tien jaar gegroeid is tot de winkel die het nu is. Vanuit Heemstede bedienen wij klanten met vaak ruime, exclusieve woningen. Wij geven advies op maat en denken volledig met de klant mee. Dat willen wij nu ook gaan doen voor mensen die in de stad wonen, in bijvoorbeeld maisonnettes of appartementen met een meer ‘urban lifestyle’”.

De afgelopen jaren zijn er in Nederland steeds meer eengezinswoningen en appartementen bijgekomen. De behoefte om in een stedelijke omgeving te wonen met alle voorzieningen in de buurt is daarbij belangrijker dan het aantal vierkante meters. In kleinere woningen is het belangrijk om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk in te richten.

Het pand in het centrum van Haarlem is inmiddels prachtig verbouwd. Er worden moderne designcollecties en woonaccessoires aangeboden en er werken ervaren interieurarchitecten die adviseren bij de inrichting van woningen. In de tweede vestiging van Homestede worden collecties aangeboden van o.a. Vitra, Artifort, Montana, Ferm Living, Slow Wood, Hay Flos en Secto Design.

De keuze voor een tweede vestiging van Homestede aan de Zijlstraat in Haarlem lijkt een logische uitbreiding. Rutger Visser: “Haarlem is een prachtige stad en de Zijlstraat is één van de mooiste winkelstraten. Het historische pand waarin we ons nu vestigen, leent zich perfect om de interieurcollecties goed te presenteren. Wij bieden inspiratie en van daaruit richten we ons op de woonsituatie en woonwensen van onze klanten. Vanaf vrijdag 4 maart is iedereen dan ook meer dan welkom bij onze vestiging in Haarlem.”