Inside Blinds NV, fabrikant van raamdecoratie in het Belgische Roeselaere, is gestart met de productie van duizenden mondkapjes.

Shauni Lampe, verantwoordelijk voor marketing bij Inside: “Sinds vorige vrijdag zijn we gestart met de productie van mondmaskers voor de zorgsector in Roeselare.  We maken meer dan 10.000 mondmaskers. Onze eigen mensen werken op vrijwillige basis hieraan mee. Vorige vrijdag hebben we bijna 5.000 maskers afgewerkt. En er nog eens 5.000 klaar om te assembleren. En 12 afhaalpakketten van 200 stuks per pakket voor mensen (binnen bedrijf) die dit vanuit thuis kunnen afwerken. Allemaal vrijwillig.”

“Wij hebben ook online een warme oproep gepost aan alle concullega’s in de sector. De roep, de smeekbede, vanuit de medische wereld naar mondmaskers is zorgwekkend. Wij kunnen daar het verschil in maken.”

“Vorige week donderdag en vrijdag hebben we bij Inside de productie opgestart van de mondmaskers. De eerste dag wat voorbereiding. Vrijdag de eerste 5000 maskers die klaar zijn. Eerlijk, het is een enorm werk. Maar in overleg met het OCMW van Roeselare hebben we iets bedacht dat de nood aan maskers toch iets kan indammen.”

“We gaan na de productie van ongeveer 15 000 maskers overschakelen op de productie van pakketten. Deze pakketten bevatten de sneden stof en de linten. En een beschrijving hoe de maskers moeten worden afgewerkt. De pakketten zullen dan onder de bevolking verdeeld worden. Zo kunnen we zelf zorgen voor honderd duizenden maskers. Het enige wat wij en concullega’s moeten doen zijn de stukken stof snijden op de laser tafel.”

“Als iemand dit thuis moet doen duurt dit al gauw 15 min. Als wij de voorbereiding doen dan kunnen ze in de helft van de tijd een masker maken. De linten worden gesneden uit een voeringstof. We maken pakketten van 200 stuks. Iemand die dit thuis afwerkt kan zo in 1 dag 1 pakket afwerken. Nu duurt dat dubbel zo lang. En velen geven het op omdat het een heel moeilijk werkje is.”