Nico Koopmans van Koopmans Meubelen gaat ervan uit dat de komende voorjaarsdagen van het Meubelhart weer veel bezoekers naar Beusichem zal opleveren. Maar hij wijst er wel op dat er te veel concurrerende evenementen zijn die het lastig maken voor de meubelretailer om uit te kiezen. “Ik snap het wel dat iedereen aandacht zoekt, maar het gevolg is dat veel winkeliers het wel geloven en thuisblijven. Dat is natuurlijk jammer, maar dat hebben we met z’n allen zelf in de hand gewerkt.”

Nico Satter: “Het afgelopen jaar was wel goed, ondanks alle uitdagingen. Ik kijk er positief op terug, ondanks alle berichten. In dit jaar willen we doorgaan met wat we hebben gedaan in 2023. Met een mooie uitbreiding van de collectie om zo de winkelier te blijven prikkelen en te inspireren.” Over de verdere uitdagingen voor de markt in 2024 zegt Nico: “Ik zie nu vooral kostenstijgingen en een laag consumentenvertrouwen door de conflicten in de wereld. Kijk naar de weer stijgende containerprijzen vanwege de situatie rond het Suezkanaal. Dat zorgt voor hogere prijzen die wij weer moeten verantwoorden. Hoe het verder gaat uitpakken dit jaar is onbekend.”

HPL concept
Over wat het bedrijf straks laat zien zegt hij: “We hebben in 2023 hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe modellen, op de beurs in Beusichem tonen we de geheel nieuwe collectie. De winkeliers zijn erg tevreden over het nieuwe HPL concept, dit breiden we dan ook flink uit. Nieuwe vormen, kleuren en structuren zijn toegevoegd aan de collectie!”

“Nieuwe vormen, kleuren en structuren zijn toegevoegd aan de collectie!”

“Ook hebben wij een geheel nieuw tafelconcept ontwikkeld in notenhout, wat een erg warme en vooral chique uitstraling geeft. De nadruk bij ons de laatste jaren heeft vooral gelegen in de ontwikkeling van nieuwe tafels, waarover wij tot op heden erg enthousiast en waar we blij mee zijn. Nu is het eens tijd om flink uit te pakken met een geheel nieuwe stoelencollectie, die volgens ons erg goed gelukt is! Stoelen die eruit springen vanwege hun kwaliteit en zitcomfort. Wat misschien nog wel veel belangrijker is dat bij dit nieuwe concept alles mogelijk is, zowel diverse stoffen, stofkleuren en kleuren van de metalen onderstellen. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de reacties van de winkeliers.”

Optimaal benutten
Waarom staat Koopmans Meubelen sinds jaar en dag in het Meubelhart? “Omdat de retailers hier langskomen. We hebben een mooie, grote ruimte van 500 vierkante meter die we optimaal kunnen benutten. Maar het is niet meer vanzelfsprekend dat winkeliers langskomen want er is te veel om uit te kiezen: huisshows, Keulen, Nieuwegein. Winkeliers worden overvoerd en ik vind dat ze er een beetje gemakzuchtig van worden en vaak thuisblijven. Maar we hebben dit zelf in de hand gewerkt door zoveel tegelijkertijd te organiseren. Kijk naar de Meubelbeurs Brussel in november, dan komen ze allemaal wel, zo zien wij ook. Het blijft een uitdaging om de winkelier te prikkelen om toch maar weer langs te komen. Iedere leverancier weet dit en toch gaan we allemaal door met al die evenementen tegelijk in dezelfde periode. Toch reken ik weer op veel bezoekers voor deze editie van het Meubelhart Beusichem.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.