Sinds de officiële opening van de nieuwe Beijing Daxing International Airport genieten de reizigers hier van het beste comfort op de zitmeubelen van Kusch+Co – voornamelijk in de beiden vertrekhallen “Tea Garden” en “Porcelain Garden”, geïnspireerd op het antieke China.

Kusch+Co is wereldwijd bekend als een expert op het gebied van kwalitatief hoogwaardige zitmeubelen voor publieke ruimtes. Hun referentielijst telt meer dan 260 internationale luchthavenprojecten waar hun luchthavenbanken geïnstalleerd zijn. Speciaal voor de Pekingse luchthaven leverde en installeerde Kusch+Co 3.700 ziteenheden van de bankserie 8000 (Design by Studio F. A. Porsche). De bekleding van de stoelen is leder en er is gekozen voor bruine en blauwe kleuraccenten.

De nieuwe luchthaven werd in september van dit jaar geopend. Er worden jaarlijks meer dan 45 miljoen reizigers verwacht. De terminal is na die van Istanbul de grootste ter wereld, met een oppervlakte van 700.000 vierkante meter. Zaha Hadid ontwierp de terminal kort voor haar overlijden in 2016. Zij baseerde haar organische, zwierige ontwerp van de terminal op de Feng Huang, een sprookjesdier dat symbool staat voor geluk. Het dak doet denken aan de vleugels van dit fabeldier. De zijarmen van de terminal zijn niet langer dan 600 meter om zo de afstanden te verkorten in vergelijking met andere terminals.

Alle vijf deze zijarmen hebben een lounge met een thema en twee er van zijn dus ingericht door Kusch + Co. Op de foto ziet u de Tea Garden.