De lente arriveert bij Foscarini met nieuwe heldere kleuren voor de populaire Lumiere-lamp: De fluweelzachte en omhullende tinten van Cipria, Creta en Sahara zijn de hoofdrolspelers van de Lumiere Nuances-collectie, de eigentijdse herinterpretatie van de familie van tafellampen ontworpen door Rodolfo Dordoni.

Het is een van de bestsellers van de Italiaanse verlichtingsfabrikant en is nu verkrijgbaar in deze nieuwe serie met een in kleur diffuser en metalen voet in dezelfde kleur: De nieuwe Lumiere Nuances-serie heeft een diffuser en metalen voet, die wat kleur betreft perfect op elkaar zijn afgestemd.

Een project van Rodolfo Dordoni uit 1990, Lumiere is een waar design icoon geworden dankzij haar kostbare geblazen glazen diffuser en haar niet te evenaren aluminium statief. In twee maten, Grande en Piccola, belichaamt dit model al 32 jaar een steeds vernieuwende stroom van creativiteit in zijn kleuren, afwerkingen, proporties en details. Lumiere is in de loop van de tijd geƫvolueerd, maar is altijd een evenwichtige en aanwezige favoriet gebleven, een tijdloos designobject.

Lumiere Nuances onthult nu drie bijzonder eigentijdse tinten: Cipria, een intrigerend poederroze; Creta, een verfijnd grijsgroen en Sahara, een warme kleur als het zand van de woestijn. In de nieuwe collectie verspreidt de kleur zich van de diffuser naar het statief en omhult de hele lamp. Het matte oppervlak van de basis versterkt het kleureffect. Als de lamp uit is zijn de metalen delen en het glas van de lamp qua kleur op elkaar afgestemd. Door het licht aan te doen straalt de kleur en komt Lumiere tot leven.

De nieuwe modellen zien er echter niet alleen anders uit. Lumiere is een perfect voorbeeld van Foscarini’s voortdurende verbetering in lichttechnologie en verlichting, een belangrijk kenmerk van het Italiaanse bedrijf. Lumiere heeft een nieuwe lichtkern gekregen die een gelijkmatiger licht verspreidt. Het glas wordt volledig verlicht, zonder schaduwen te werpen. De nieuwe versie vermindert energieverbruik door gebruik te maken van LED-retrofit lampen.