Maandagochtend bereikte ons droevig nieuws: Marty Hanegraaf van Marty Hanegraaf Meubelagenturen is overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Marty was sinds 1994 zelfstandig meubelondernemer en maakte in het verleden furore met o.a ‘La Tendence’. De interior designer was o.a agent voor Boknas uit Finland en Alpe Salotti en Collezione Martinelli uit Italie.

Marty was een markante en kleurrijke persoonlijkheid in het landschap van zelfstandige meubelagenten. De Bosschenaar was jarenlang exposant op De Woonindustrie in Nieuwegein. Hoeveel beursdagen in Nieuwegein wel niet zijn afgesloten, tot in de kleine uurtjes, op de gezellige en overvolle stand van Marty…Ik ben de tel kwijt. Ik herinner me Marty dan ook als een aimabele, warme, betrokken, attente en emotionele man die altijd zeer gastvrij was voor de mensen in de branche.

Ik ontving altijd een berichtje op mijn verjaardag. Of een hart onder de riem toen mijn zoon een slechte start had na zijn geboorte. ‘Het gaat me door merg en been, maar het komt echt helemaal goed’, zo schreef hij in een mooie persoonlijke brief. En het kwam goed. Hij sloot de brief af met ‘Het mag eigenlijk niet, maar ik doe het toch..Kus XX

Steeds weer benadrukte hij dat je de bijzondere momenten met de mensen die je lief hebt, moet koesteren.┬áMarty had een voorliefde voor motorracen, Alpha Romeo, Den Bosch en was een meubelman pur sang. Maar bovenal was hij gek op zijn dochter waar hij zo ontzettend trots op was. ┬áZijn ‘moppie’.

Marty Hanegraaf was een vriend van het vakblad. Rust zacht, Mart.

Richard

Uitgever Interior Business Magazine