Er is bij de Recor Group in de loop der  jaren aardig wat veranderd. De lancering van Recor Home, nieuwe producten voor Recor Originals, de lancering van MyBed, verbetering van de ondersteunende bedrijfsapplicaties en de aanwinst van heel wat nieuwe collega’s.

Future Proof
Als bedrijf wil Recor zich ook ‘future proof’ maken op vlak van organisatie, degelijke bestuursregels en verder dit verder professionaliseren. Op korte termijn zullen zij dan ook een Raad van Bestuur creëren die belast wordt met het uitzetten van de langetermijnvisie en het nemen van strategische lange termijn beslissingen voor de Recor Group. Deze nieuwe Raad van Bestuur zal nauw samenwerken met de CEO en zijn directiecomité, die verantwoordelijk zijn voor de operationele leiding van de onderneming en het uitwerken en uitvoeren van de strategie op korte en middellange termijn.

Deze nieuwe structuur en een nauwe wisselwerking tussen deze beide lagen van de organisatie zal er voor zorgen dat Recor Group nog slagkrachtiger wordt. Voorheen lag alle verantwoordelijkheid bij eenzelfde persoon. De laatste jaren was dit de verantwoordelijkheid van Philippe Corthouts, zoon van de oprichter van het familiebedrijf, René Corthouts.  Vandaag is er echter de overtuiging dat beide verantwoordelijkheden zodanig belangrijk zijn dat deze niet langer bij dezelfde persoon kunnen blijven.

Strategie
Na een lange denkoefening, samen met de rest van de familie, zal Philippe Corthouts zich voortaan focussen op de lange termijn strategie van de Recor Group in de rol van Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit zal hem toelaten om nieuwe markten te verkennen, strategische samenwerkingen op te starten en zich meer algemeen te richten op de toekomstige uitdagingen van de Recor Group.  Hij blijft hiermee aan de basis staan van alle strategische beslissingen.

Peter Sarasyn wordt per 1 december CEO van de Recor Group. Peter is een 48-jarige Gentenaar, heeft 2 kinderen, en is afgestudeerd in Brussel als handelsingenieur en behaalde onder andere ook een master in technologie. Bovenal is hij een positivist, een teamspeler en motivator, en heeft hij een uitstekend strategisch inzicht. Hij werkte de laatste 22 jaren op 4 continenten voor grote internationale management consulting bedrijven waaronder KPMG, het beursgenoteerde RGP (NASDAQ: RECN), en laatst bij BDO. Gedurende meer dan twee decennia heeft Peter vele internationale bedrijven geholpen met het analyseren van hun strategie en uitdagingen, en met het bedenken en implementeren van belangrijke organisatie en procesverbeteringen, en het uitvoeren van (digitale) transformaties. Daarnaast is hij een erkend Bestuurder (Guberna) en heeft hij praktische ervaring in de werking van Raden van Bestuur en in Corporate Governance.
Philippe zal Peter bijstaan tijdens een leadership transitieperiode van 3 maanden waarin ze tevens het tandem en samenwerking tussen Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO verder in werking zullen stellen. Dit in het belang van onze klanten, medewerkers, partners en aandeelhouders.

Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk voor de Recor Group. De gezamenlijke familie Corthouts is er rotsvast van overtuigd dat dit een goede beslissing is en kijken ernaar uit om samen met Peter de Recor Group verder uit te bouwen.


OVER RECOR GROUP
Recor werd in 1949 opgericht door René Corthouts die de eerste twee letters van zijn voor- en achternaam samenbalde tot bedrijfsnaam. Hij maakte furore in de productie en verkoop van kwaliteitsmatrassen. Later breidde Recor zijn activiteiten uit tot salons, slaapkamers, eetkamers en zitmeubels. Sinds 1983 is Philippe Corthouts actief in de Recor Group. Hij speelde een belangrijke rol in de herkapitalisatie van de onderneming en de financiële en operationele gezondheid van Recor. De laatste jaren in de rol van CEO. Momenteel zet de derde generatie, Charles & Adrien Corthouts, mee zijn schouders onder het familiebedrijf en omvat de Recor Group zes divisies: Recor Home, Recor Originals, Sofabed, Recor Bedding, als ook Sareze (contract divisie) en Passe Partout. Elk dragen ze het Belgische vakmanschap hoog in het vaandel en ligt de focus op kwaliteit en comfort.