HACO gaat eruitzien als Haco

Meubelketen HACO Wonen & Slapen met 29 filialen in Nederland, gaat afscheid nemen van haar groengele huisstijl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Lier werd woensdagavond het nieuwe logo gepresenteerd aan de mensen van dit unieke familiebedrijf. Interior Business Magazine was er getuige van dat ruim 200 mensen uit de Haco familie genoten van een feestelijk samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. De lancering werd via een live stream gedeeld met de Haco mensen uit Spanje. Ook op het Interior Business Magazine Instagram kanaal ‘Inbu_live‘ waren de indrukwekkende presentaties live te volgen.

-artikel gaat verder onder het filmpje-

 

Haco zet met een geheel nieuwe branding en merkbelofte in op een upgrading van de uitstraling en beleving. De nieuwe huisstijl wordt de komende maanden doorgevoerd in alle communicatiemiddelen en uitgerold over de winkels. Dit traject duurt tot maart 2023. Jan Lancée, directie: “Met ingang van de lente zien alle Nederlandse vestigingen van HACO eruit als winkels van Haco. Dan start ook onze landelijke relaunch campagne.” Het bekende groengeel is georiënteerd op het verleden. De kleurencombinatie verwijst naar de lokale oorsprong van HACO Wonen & Slapen: Den Haag. De rechttoe rechtaan vormgeving roept vaak associaties op met een klus- en gereedschapswinkel. Ook dat is historisch verklaarbaar. Ooit haalden mensen kwaliteitshout voor keukens en kasten bij winkels van de HAagse COmbinatie.

Vierde generatie in familiebedrijf

Ondertussen is bij familiebedrijf HACO Wonen & Slapen de vierde generatie aan het werk gegaan. Deze is trots op het verleden, maar heeft ook te maken de communicatiebehoeften van nu. Jan Lancée, directie “HACO-klanten hebben een compleet ander gevoel bij ons, dan buitenstaanders die voorbijlopen aan een lichtbak van HACO Wonen & Slapen.” Kortom, de huisstijl ontneemt het zicht op onze merkbelofte en wat men werkelijk mag verwachten in onze winkels en webshop.”

Een trotse Jan Lancée, geflankeerd door rechts zijn zoon Thomas Lancée en links marketeer Tom Roessen.

 

Wat klanten waarderen

HACO Wonen &  Slapen mag een landelijke keten zijn, de bedrijfsvoering wordt gekenmerkt door persoonlijk contact en korte lijnen. Filialen hebben relatief veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Hetzelfde geldt voor de individuele medewerker op vestigingsniveau. Klanten herkennen deze menselijke maat in de betrokkenheid en passie die zij ervaren bij HACO-medewerkers. En –niet onbelangrijk– klanten waarderen dit ook.

Samen thuisgevoel creëren

Met Hélène Mandersloot (Making Change Happen) deed HACO Wonen & Slapen een onderzoek naar het organisatie-DNA. Deze bevindingen werden ingebracht in een merksessie met communicatiebureau Hart Voor De Zaak. Hierin stond de vraag naar het waarom, hoe en wat van HACO Wonen & Slapen centraal. In de kern is dit het antwoord: medewerkers kiezen voor werken bij HACO Wonen & Slapen, omdat zij hier de ruimte hebben om samen het thuisgevoel te creëren. Samen met collega’s én samen met de klant. Thuisgevoel, zowel in de woning als in de winkelbeleving.

De persoonlijkheid van Haco

Dit DNA is verankerd in de herpositionering en in de nieuwe pay-off: Dat lekkere thuisgevoel. Het gevoelselement vormt de grondslag voor de nieuwe visuele identiteit die Hart Voor De Zaak ontwikkelde. Het logo is een letterbeeld, geschreven als een naam. Want Haco is een persoon. Het kleurenpalet en het script font zijn afgestemd op de voorkeuren van veelal vrouwelijke beslissers in het aankoopproces. Ook is er een verkort H-icoon ontwikkeld. Deze “paraaf” werkt met name in social media goed als persoonlijke afzender.

Klaar voor de toekomst

Jan Lancée, directie: ”Haco Wonen & Slapen maakt met de rebranding een belangrijke stap in de upgrading van ons merk. We zijn de afgelopen jaren wat underpromising geweest. We bieden eigen collecties van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het wordt tijd dat meer klanten kennismaken met onze mooie winkels en het direct uit voorraad leverbare, uitgebreide assortiment meubels, bedden, accessoires en verlichting. Met ons nieuwe uiterlijk zijn we klaar voor de toekomst.”

Fotoreportage

       

 

Copyright
© 2022 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch,  op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Interior Business Magazine.

 

Eerder berichtte Interior Business Magazine al dat Haco ook op het personele vlak klaar is voor de toekomst. Lees hieronder nog eens het interview met Jelle en Jan Lancée en nieuwe directeur Arno van Aken.

Directie interview: ‘Haco Wonen en Slapen is klaar voor volgende fase en trekt Arno van Aken aan als Commercieel Directeur’