Tobi is de naam van een nieuwe bank van Rexite, ontworpen door Elena Trevisan en volledig lokaal geproduceerd door de Italiaanse fabrikant. Tijdloze elegantie, zo omschrijft Rexite zelf deze bank. 

Een sofa met een flink formaat en met een sensuele vorm. “Een bank als een zen tuin waarin meerdere universums elkaar ontmoeten”, aldus Rexite.De gedachten aan het alledaagse leven verdwijnen bij het zitten in deze bank, zo belooft de fabrikant. Met karakteristieke gebogen lijnen, zoals de gladde tobi-ishi stenen uit de Japanse zen tuinen, waarvan de naam is afgeleid: Tobi. Met poten uit massief hout (naturel of gelakt) lijkt Tobi te zweven in de atmosfeer.

 

Met oog voor detail, ambachtelijk gemaakt en met de focus op comfort nodigt Tobi uit om in zachtheid weg te zinken waarin het lichaam wordt verwelkomd en ondersteund. Relaxen tot en met dus. De zachte stoffering draagt hier ook aan bij, volgens Rexite. Een massief houten frame met afneembare stoffering uit wol of fluweel. Ook leder en eco-leder uit PET flessen behoren tot de mogelijkheden. De bank is er in drie maten en is geschikt voor thuis, op kantoor of in de hotellobby of wachtkamer.

De ontwerpster aan het woord: “De aanvankelijke inspiratie waren de stenen van het pad van een Japanse zen tuin, de tobi ishi (飛石). In Japan, voor de aanvang van de theeceremonie, loopt de bezoeker door de traditionele tuin via een stenen pad op weg naar het theepaviljoen. Onderweg laat de bezoeker de dagelijkse zorgen achter zich en bereidt zich mentaal voor op de rust van de ceremonie. Het hoofd wordt leeggemaakt. De massief houten poten van Tobi ondersteunen deze zwevende stenen en de vloeiende vormen van de zitting dragen bij aan het ontspannen van de geest tijdens het zitten op de bank.”