Conforama Frankrijk kondigde dinsdag de benoeming aan van Olivier Baraille tot voorzitter en gedelegeerd Bestuurder. Olivier Baraille is bekend in de sector en was in 2015 en 2016 CEO van IKEA Frankrijk. Tot voor kort was baraille werkzaam als CEO van Renault. Wij kunnen dus spreken van een redelijk zwaargewicht.

Olivier Baraille zal officieel per 1 februari zijn functie als CEO bekleden van Conforama bekleden. Conforama is, zoals eerder gepubliceerd door Interior Business Magazine, met zijn netwerk van 175 winkels in heel Frankrijk sinds afgelopen september in handen van Mobilux.

Baraille zal dus Alain Souillard opvolgen, die destijds nog door de nieuwe aandeelhouders werd aangesteld om het merk te stabiliseren en het herstel voort te zetten. “De aanstelling van Olivier Baraille markeert een nieuwe fase voor de onderneming, onder impuls van haar aandeelhouder Mobilux. Deze fase zal gekenmerkt worden door de intensivering van onze commerciele doorontwikkeling en business development”, aldus de groep.

 

Bij Ikea (wereld / Belgiƫ / Frankrijk) voor 11 jaar

Als de naam van Olivier Baraille niet onbekend is met de meubelindustrie, dan is dat omdat hij van april 2015 tot november 2016 de functie van president van Ikea France op zich heeft genomen, na zeven jaar in dezelfde functie in Belgiƫ te zijn begonnen als marketingdirecteur van de groep in 2005. De nu 54-jarige Olivier Baraille, afgestudeerd aan INSEAD, was voorheen voorzitter van Renault Retail Group en is dat sinds 2018.