Per 25 januari 2024 is Slaaphof in Harderwijk overgenomen. Eén van de meest gerenommeerde en onafhankelijke beddenspeciaalzaken van Nederland. Oprichter en (inmiddels) voormalig eigenaar Henk van ’t Hof heeft zijn overnamekandidaat gevonden in Rutger en Lianna Veerman die sinds 2020 de eigenaren zijn van Bos Bedden. Op de foto de echtparen Veerman en Van ’t Hof voor het pand van Slaaphof.

Met deze overname gaat Henk van ’t Hof zich verder richten op het merk Aya of Sweden, (de eerste 7 dealers werken er al mee) waarbij Slaaphof zich ook verder gaat ontwikkelen in de mooie tijd die komen gaat, maar dan onder leiding van Rutger en Lianna.

Henk van ’t Hof: “Het begon in 1989 met waterbedden en vond in 1998 zijn vervolg met een kleine beddenspeciaalzaak van ongeveer 400m2. Daarna volgde er een uitbreiding tot 1100m2 en in 2012 een complete nieuwbouw met 1600m2 showroom en ondergronds ruim 400m2 magazijn op de huidige locatie. Samen met verschillende mooie collega’s hebben we jarenlang gebouwd aan een stabiel bedrijf, waarbij de klant altijd centraal stond en nog steeds staat.”

Hij vervolgt: “Daarnaast was/is continuïteit belangrijker dan winstmaximalisatie. Daaruit zijn mooie relaties ontstaan die glans geven aan het werk. Brainstormen met iedereen over hoe een bed beter kan en daarbij de nachtrust van de klant op het oog hebben. WAT EEN MOOI VAK. Op zoek naar een opvolger kwam ik via via bij Rutger uit. Een no-nonsense ondernemer die samen met zijn vrouw in Nieuwleusen en Nijverdal heeft laten zien aan eenzelfde soort toekomst te willen werken. Na een zorgvuldig proces met mooie gesprekken kwam de deal tot stand. Aan dit echtpaar vertrouw ik mijn klanten en personeel graag toe.”

Rutger Veerman: “We waren niet actief op zoek naar een derde winkel om toe te voegen aan onze (Bos Bedden) familie. Dit moet op je pad komen, zeker in het specialistische segment waarin wij verkeren en de groeifase van onze huidige winkels in Nieuwleusen & Nijverdal. Via via hadden wij vernomen dat Henk van ’t Hof oriënterende was naar een opvolger en dat hij daarover gesprekken voerde. We hebben het dan ook rustig afgewacht, totdat daarover duidelijkheid was. Dit uit respect voor iedereen. Vervolgens was het moment daar, dat we hiervoor benaderd werden. Eén van de mooiste complimenten wat je kan krijgen; het vertrouwen en het geloof in ons en onze werkwijze van Henk van ’t Hof. Het is toch immers zijn levenswerk welke hij opgericht heeft in mijn geboortejaar”, zo knipoogt Rutger Veerman.

“Dat hij dit aan ons over wil dragen, zien we als een groot compliment. En nu is het aan ons en het fantastische team wat daar staat om deze kwalitatief hoogwaardige winkel voort te zetten, met dezelfde expertise, kwaliteit & service! Een relatief lange tijd waren we al technisch en cijfermatig bezig met dit bedrijf. Afgelopen week mochten en konden we eindelijk kennis maken met de mensen in het bedrijf en wat keken we daar naar uit. Samen met mijn vrouw Lianna hebben we een prettige kennismaking gehad met het team, waarna we nog meer uitkijken naar de mooie tijd die gaat komen. Dit alles samen met het team van Slaaphof. Want dat laatste is het en blijft het: Slaaphof.”