Het zat er eigenlijk na het eerste uitstel naar het najaar al in, zeker toe de Salone del Mobile besloot dit jaar over te slaan: de stoffenvakbeurs Proposte in Cernobbio gaat dit jaar niet door.

Wanneer de kleine maar fijne vakbeurs voor interieurstoffen dan wel zal plaatsvinden is nog niet bekendgemaakt. De oorzaak van het doorschuiven naar 2021 ligt voor de hand: de pandemie. Uitgerekend Cernobbio was een van de eerste Italiaanse gemeenten die zwaar te lijden hadden onder het virus. De beursorganisatie vindt het, na overleg met exposanten, nog steeds niet verantwoord om dit najaar een beurs met veel internationale deelnemers en bezoekers te organiseren.

“We hebben tot de allerlaatste minuut doorgewerkt in de hoop dat we een beurs konden houden in september met het inachtnemen van de huidige regels, maar het bleek onhaalbaar. Onzekerheid over reizen vanuit het buitenland, het constant veranderen van de besmettingssituatie hier en elders, het is niet te organiseren wanneer driekwart van de bezoekers uit het buitenland komt, zoals bij Proposte”, zo zegt Proposte President Piercarlo ViganĂ². “Het was geen eenvoudige beslissing. We werken nu op volle toeren aan de editie voor 2021 en ontwikkelen een online platform in aanloop naar die editie. Zo kunnen de exposanten en de bezoekers elkaar toch ontmoeten en zakendoen, netwerken en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in meubelstoffen en gordijnen.”

In de komende maanden zal Proposte via social media een serie initiatieven lanceren waarbij de leidende namen van de branche worden betrokken. Blijf op de hoogte via www.propostefair.it en de social media van de beurs.