“In de huidige tijd waarin er veel gebeurt in de wereld, verlangen we naar veiligheid en harmonie. Ons thuis is bij uitstek de plek om tot rust te komen, een plek waar we ons geborgen kunnen voelen. Met Renaulac’s Trend Colour 2023, #303 calm down, versterk je de rustige feel-good vibes in jouw interieur.” Dat zegt Renaulac, een Franse verffabrikant die onder andere te koop is bij Praxis.

“De behoefte om ons evenwichtig te voelen is sterker dan ooit. Daarom omringen we ons intuïtief met dingen die harmonie scheppen. Zo laden we onze batterijen op en kunnen we ontspannen. Met warme kleurtinten die een aards karakter hebben, lukt dit het best. Renaulac’s Trend Colour 2023, #303 calm down, beantwoordt aan ons verlangen naar meer rust en veiligheid. Deze vriendelijke, beige tint creëert een aangename sfeer in huis zonder opdringerig te zijn. Met deze (kleur)tips versterk je deze rustige feel good vibes in jouw interieur nog meer: #303 calm down is een natuurlijke kleur, die overal in onze omgeving voorkomt. Net de daarom heeft het zo’n ontspannend effect op ons: in de natuur komen we immers tot rust. Je kunt deze natuurlijke sfeer in huis verder versterken door een mooie houten vloer en/of houten meubels. Ook accessoires van natuurlijke materialen – zoals manden, kussens van linnen, items van rotan – kunnen niet ontbreken in een rustgevend interieur”, aldus Renaulac.

“Wist je dat je een rustig ogend interieur ook heel goed kunt combineren met kleuren? Juist met optimistische, kleurrijke pasteltinten creëer je een positieve stemming. #303 calm down is een prachtige basiskleur, die mooi matcht met iets meer uitgesproken tinten uit Renaulac’s Intention-lijn. Combineer het bijvoorbeeld met de koraalroze #131 wide atmosphere. Maar ook de zachtgroene kleur #141 wide expanse brengt een rustige vorm van levendigheid in je huis. Naast een subtiele happy vibe, hebben deze kleuren een verruimend effect op jouw interieur en geven je het gevoel te kunnen ademen.”

De verffabrikant vervolgt: “Een rustgevend, zen interieur hoeft zeker niet alleen maar minimalistisch te zijn. Een sereen interieur kan juist net heel warm en geborgen aanvoelen, afhankelijk van de kleuren die je gebruikt. Met #303 calm down in de basis, komen natuurlijke, sterke kleuren nog beter uit. Kies bijvoorbeeld voor een muur in de zeeblauwe #454 vitality boost, de warme zandkleur #373 aromatic of de wijnrode #535 showtime. Door een verscheidenheid aan materialen toe te passen, van een aaibare vacht tot grof linnen, zet je de toon voor een sfeervolle maar aardse sfeer.”

Tot slot: “Wil je graag een natuurlijk maar toch ook sprekend interieur? Laat je dan inspireren door het typische Japanse interieur, waar cleane, heldere lijnen en het gebruik van zwart domineert. Als je je huis doorlopend wilt inrichten met natuurtinten, maar toch het geheel wilt breken met iets dat modern en stijlvol is, zijn zwarte elementen ideaal. Deze brengen duidelijkheid en rechtlijnigheid in je interieur. #595 assured is een diep zwarte kleur waarmee je de juiste accenten kunt leggen en zo overprikkeling voorkomt.” Of die telefoon even wegleggen en niet de hele tijd denken aan wat mensen van je vinden op de socials, dat schijnt ook te werken tegen overprikkeling en onrust, maar dit terzijde.