Tuinen in al hun verscheidenheid en met alle toebehoren kwamen bij elkaar in Keulen de afgelopen week tijdens de vakbeurs spoga+gafa 2023. Ongeveer 30.000 bezoekers uit 122 landen liepen langs de toegangspoortjes in drie dagen tijd. Zij bekeken het aanbod en de trends van meer dan 1.800 exposanten uit 58 landen van 18 tot en met 20 juni. De 30.000 komt in de buurt van het recordaantal uit 2019.

De tuinen van de toekomst zijn duurzaam, nodigen uit tot sociaal contact en zijn een uitbreiding van zowel de woon- als de werkruimte. Dat is de alomvattende conclusie na drie dagen in Keulen. Met het hoofdthema Social Gardens-plekken om te ontmoeten heeft de beurs deze tijd goed getypeerd, aldus de beursorganisatie. Tuinen zijn sociale ontmoetingsplekken, zo wordt gesteld. Dan hebben ze in Keulen zeker nog nooit de hoge hagen gezien die in Nederland veel tuinen aan het zicht onttrekken en interactie met de bewoners juist ontmoedigen, maar dit terzijde.

“We zijn blij met deze editie die weer voortborduurt op het succes van 2019. De exposanten en het internationale publiek waren zeer tevreden over de kwaliteit van de gesprekken en de producten. De zeer goede sfeer in de beurshallen benadrukten dit ook. Met meer bezoekers uit Duitsland en 70 procent van de bezoekers uit het buitenland bevestigt spoga+gafa nogmaals haar belang als de belangrijkste internationale handels- en netwerkbeurs van de branche”, aldus Oliver Frese, directeur van Koelnmesse GmbH.

spoga+gafa 2024 vind plaats van 16 tot en met 18 juni 2024 in het beurscomplex van Keulen in de gezellige wijk Deutz.

www.spogagafa.de