SURFACES China 2021 gaat plaatsvinden van 30 november tot en met 2 december in het Shanghai New International Expo Centre in Shanghai. De beurs wordt georganiseerd door Informa Markets en is een omvangrijke beurs voor natuursteen, tegels, vloeren en wanden bedoeld om te netwerken, te leren en uiteraard om zaken te doen.

Met meer dan 110 exposanten die de laatste vindingen tonen in producten en productietechnologie is de beurs een ideale ontmoetingsplek voor distributeurs, renovatiebedrijven, ontwerpers, architecten, aannemers, retailers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders en andere professionals uit de bouwwereld. De nieuwste trends, de nieuwste innovaties, het delen van kennis en informatie en het sluiten van deals, dat is SURFACES 2021 aldus de organisatie.

Vorig jaar vond de beurs ook fysiek plaats ondanks de pandemie. Onder de titel Surface + Design Event China 2020 (SURFACES China ), vond deze editie plaats op 9 tot en met 11 december 2020 op dezelfde locatie als dit jaar, het opvallende Shanghai New International Expo Centre. Hier waren de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tegels, natuursteen, tapijten, wandbekleding en andere afwerkingen te zien, net als de nieuwste machines en gereedschappen voor installatie. Naast productpresentaties waren er meer dan 30 lezingen te zien, was er een Innovative Materials Museum en werden er awards uitgereikt. Er waren meer dan 30 bijeenkomsten en lezingen. Deze gingen ook over onderwerpen als importtarieven, Europese wetgeving en kwaliteitsregels, de nieuwste kleurentrends en de vraag naar duurzame producten.

De editie van 2020 met een beursoppervlak van 11.000 vierkante meter trok in totaal meer dan 10.800 bezoekers uit de hierboven genoemde doelgroepen. Deze waren overwegend afkomstig uit China (net als de meeste exposanten), maar er waren ook buitenlandse bezoekers uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Japan, Spanje, Rusland en er waren ook Italiaanse en Australische bezoekers.

Voor de komende editie verwacht de organisatie dezelfde aantallen in deelnemers en bezoekers, aangezien meer dan 90 procent van de ondervraagde deelnemers en bezoekers aangaf opnieuw te zullen komen en de beurs aan te bevelen bij vakgenoten.

WWW.SURFACESCHINA.COM